Kleurrijk ondernemerschap bezet de jaarbeurs.

26/03/2008 09:49

Novodor

Nijmegen, 26 maart 2008

Aanstaande dinsdag 1 april zal het kleurrijk ondernemerschap de Jaarbeurs in Utrecht overnemen. Dit gebeurt in de vorm van het Colourful Business Event 2008. Tijdens het event wordt de Colourful Business Award 2008 uitgereikt, welke georganiseerd wordt door stichting Rhythm of Reason.

Colourful Business is een combinatie van congres en beurs. Het event is bestemd voor zakelijke dienstverleners en netwerkorganisaties die de kleurrijke ondernemers, zakenvrouwen, zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) en starters willen bereiken. Dit alles staat dit jaar in het teken van het thema "Lets connect", waarbij netwerken een centrale plaats inneemt.

De Colourful Business Award wordt al enkele jaren uitgereikt. De kanshebbers zijn zelfstandige ondernemers die, volgens een deskundige jury, het beste de termen innovativiteit, originaliteit en durf kunnen combineren in een haalbaar marketing- en netwerkplan. De genomineerden dit jaar zijn: Marcell Barett van Dansschool Moves, Belgin Genco Constantinopel en Naoual Dinia van Novodor. De award zal worden uitgereikt door een van de machtigste vrouwen van Nederland de Grand dame van de vakbond Agnes Jongerius. Op het programma staat onder andere lezingen van top sprekers, zoals; Wim Pijbes, benoemd tot nieuwe hoofddirecteur van het Rijksmuseum; Nick Jue, de nieuwe voorzitter van ING Nederland, en Heleen Valstar, in 2007door de Federatie Zakenvrouwen uitgeroepen tot de beste vrouwelijke ondernemer van 2007. Daarnaast zijn er ook live interviews met top ondernemers, paneldialoog /debat met top ondernemers, uitgebreide actieve netwerklunch, Speednetworkdating, Expert Masterclasses & Workshops, 1 op 1 advies en gesprekken en een bezoek aan ruim 100 exposanten.

Eén van de exposanten die dit initiatief ondersteund is 'Partners in Nieuw ondernemerschap Utrecht' (PNO). PNO Utrecht is een project vanuit KvK Utrecht dat is opgezet om de kleurrijke ondernemers in Utrecht te professionaliseren, stimuleren en ondersteunen. PNO is daarom zeker een belangrijke netwerkpartner op het event.

Het etnisch ondernemerschap is sinds 1986 meer dan verdubbeld tot 7,4%. "Dit is een trend die zal doorzetten en een verrijking voor de Nederlandse economie. Dit moet wel gestimuleerd en beloont worden, zodat de kwaliteit en professionaliteit omhoog gaat." aldus de organisator van Colourful Business, Aysim Deveci. In het etnisch ondernemerschap is er ook plaatsgemaakt voor de vrouwelijke ondernemer. Tot nu toe telt Nederland ongeveer 750.000 ondernemers, waarvan 223.000 vrouwelijke ondernemers. Van deze vrouwelijke ondernemers zijn er 202.000 ondernemers in Nederland geboren en 21.000 die niet in Nederland zijn geboren. Startende vrouwelijke ondernemers nemen 31% van het ondernemerschap in Nederland in 2006 op zich.





http://www.colourful-business.com