Persuitnodiging kick off publiekscampagne dinsdag 1 april 2008

Minister Eurlings adopteert gordeldieren bij start landelijke gordelcampagne

Doe gewoon je gordel om, ook achterin

Op dinsdag 1 april 2008 adopteert minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat twee gordeldieren van Artis Zoo als symbolisch startsein voor de landelijke publiekscampagne 'Doe gewoon je gordel om, ook achterin'. De campagne bestaat uit allerlei communicatieactiviteiten over veilig vervoer van kinderen in de auto, o.a. door het gebruik van goedgekeurde zitjes en zittingverhogers. Daarbij speelt Goochem het Gordeldier een prominente rol.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat wil het gebruik van autogordels bevorderen. In de campagne van dit jaar ligt de nadruk op het dragen van gordels achterin. Het ministerie gaat voor deze campage een samenwerking aan met Artis. In 2007 was de Goochem-campagne gekoppeld aan een actie bij schoenenwinkelketen vanHaren. Onderdeel van deze actie was de inzameling van een geldbedrag voor Revalidatie Nederland. Dit bedrag wordt op 1 april aan Revalidatie Nederland overhandigd.

De start is tijdens een informele persbijeenkomst op dinsdag 1 april van 12.00 tot 13.00 uur in Artis Zoo, Plantage Kerklaan 38-40, Amsterdam.

Programma
11.45 uur Ontvangst.
12.00 uur Welkom directeur Artis, de heer H. Balian. 12.20 uur Minister ir. C.M.P.S. Eurlings neemt het woord en geeft de noodzaak van de campagne aan. 12.30 uur Adoptiehandeling, tevens gelegenheid om foto's te maken. 12.40 uur Overhandiging cheque door minister Eurlings en een vertegenwoordiger van vanHaren aan Revalidatie Nederland. Aansluitend geeft de directeur van Revalidatie Nederland, mevrouw drs. J.A. Riteco, een reactie. 12.50 uur Gelegenheid voor vragen, interviews, quotes en/of opnamen. 13.00 uur Einde. GeĂŻnteresseerden kunnen de echte gordeldieren gaan bekijken.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Doe gewoon je gordel om, ook achterin
Gebruik van gordels en kinderzitjes voorkomt ernstige verwondingen bij een botsing. Met gordel om is de overlevingskans voor mensen voorin de auto 40% groter en voor achterpassagiers 30% groter. Kinderzitjes verminderen de kans op een dodelijke afloop zelfs met 50% (bron: Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid).

Noot aan redacties (