Gemeente Delft

Wethouder Koning certificeert voor SCHOOL op SEEF

Als wethouder van onder meer verkeer en vervoer neemt Anne Koning per 1 april 2008 zitting in de commissie Certificering van het programma SCHOOL op SEEF. Deze commissie certificeert scholen die zich inzetten voor een veilige, maar vooral ook zelfstandige deelname van kinderen aan het verkeer. De commissie komt meerdere keren per jaar bijeen om de aanmeldingen van de diverse scholen te beoordelen.

Het programma SCHOOL op SEEF is een initiatief van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (een initiatief van de Provincie Zuid-Holland, Stadsgewest Haaglanden en stadsregio Rotterdam). De doelstelling is duurzame, planmatige en hoogwaardige verkeerseducatie op alle basisscholen in Zuid Holland. Sinds 2007 kunnen scholen zich aanmelden voor een certificaat van verkeersveilige school.

Anne Koning is benaderd vanwege de inspanningen van de gemeente Delft op het gebied van verkeersveiligheid, met name die van schoolkinderen. Delft besteedt veel aandacht aan de verkeersveiligheid rond scholen, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang en aan kindveilige (school)routes. Binnen het project 'Kinderen Veiliger door Delft' draait alles om (voorbeeld)gedrag van alle verkeersdeelnemers, maatregelen om de buurt veiliger te maken, handhaving, communicatie, educatie en voorlichting.

Meer informatie over SCHOOL op SEEF is te vinden op www.schoolopseef.nl

Noot voor de redactie (