Gemeente Amsterdam



Uitnodiging

an de redacties en correspondenten A

Datum 28 maart 2008
Kenmerk 009

Amsterdam Cycling to Sustainability

De oprichting van een Amsterdams platform voor duurzame mobiliteit

Geachte mevrouw, mijnheer,

De gemeente Amsterdam en diverse Amsterdamse bedrijven en instellingen verenigen zich in een platform voor duurzame mobiliteit: `Amsterdam Cycling to Sustainability'. Op dinsdag 1 april wordt een intentieverklaring voor een duurzaam mobiel Amsterdam ondertekend door wethouder Tjeerd Herrema en de initiatiefnemers Jos Louwman van MacBike en Pascal van den Noort van Vélo Mondial. Prominente Amsterdamse bedrijven en instellingen zullen de intentieverklaring mede ondertekenen, waaronder de RAI- vereniging, JCDecaux, de Amsterdamse Innovatie Motor, de Fietsfabriek en Mister Green.

Duurzame mobiliteit zorgt ervoor dat Amsterdam bereikbaar én leefbaar blijft. Amsterdam is op de goede weg. Er wordt in de stad veel gefietst en er zijn allerlei goede initiatieven op het gebied van duurzame mobiliteit. Maar er liggen ook nog een heleboel kansen. Vandaar dat de gemeente Amsterdam en diverse Amsterdamse bedrijven en instellingen de handen ineenslaan om duurzame mobiliteit in Amsterdam te bevorderen.

Doel van het initiatief is het ondersteunen en ontwikkelen van projecten waarmee allerlei vormen van duurzame mobiliteit gestimuleerd worden. Ook wil het platform Amsterdam internationaal promoten als een duurzaam mobiele stad. Hierbij is gekozen voor de fiets als `unique selling point' van Amsterdam. Verder heeft het platform de ambitie om samen met Amsterdamse kennisinstellingen een kennisinstituut voor duurzame mobiliteit op te richten.

De start van het project is tijdens de Intertraffic in de RAI. U bent van harte uitgenodigd om bij de start van dit project aanwezig te zijn.

Toegang pers
Het vakevenement Intertraffic Amsterdam maakt gebruik van de perskamer in de entree van het Europacomplex. Accreditatie is tijdens de beurs in deze perskamer. Op vertoon van een perslegitimatie ontvangt u een persbadge, een catalogus en, indien nodig, een uitrijkaart. Met de persbadge kunt u de beurs, de officiële opening en aanverwante activiteiten bezoeken. Persbadges worden niet vooraf verstuurd.

Datum: dinsdag 1 april 2008 Plaats: RAI, Europahal, stand EF, standnummer 054, Europaplein 2-22 Tijd: 16.00 tot 17.00 uur

27 maart 2008 Gemeente Amsterdam
Kenmerk 009 Bestuursdienst
Pagina 2 van 2

Programma Amsterdam Cycling to Sustainability · Ontvangst met koffie en thee · Welkomstwoord door Ger Baron van de Amsterdamse Innovatiemotor (AIM) · Toespraak wethouder Herrema
· Ondertekening intentieverklaring · Jos Louwman (MacBike): highlights van de projecten · Pascal van den Noort (Vélo Mondial): duurzame mobiliteit - de kansen voor Amsterdam/toelichting project `alileo in support of cyclists' · Aansluitend is er een borrel

Ook op 2 en 3 april staat de Intertraffic in het teken van duurzame mobiliteit. Op 2 en 3 april is de IPTS conferentie met lezingen en workshops over bijvoorbeeld het `Clinton Global Initiative' in Amsterdam, duurzame mobiliteit in New York en het leenfietsensysteem. Op 2 april spreekt wethouder Marijke Vos tijdens het IPTS Symposium over schone en duurzame mobiliteit.

Met vriendelijke groet,
afdeling Bestuursvoorlichting



Gemeente Amsterdam