Ingezonden persbericht


Moslimjongeren en JOVD gaan strijd aan!

Geert Wilders ook uitgenodigd voor debat tussen Argan en jonge liberalen

Amsterdam, 28 maart 2008 - De JOVD en stedelijk jongerencentrum Argan gaan naar aanleiding van de Wildersfilm met elkaar in debat. Na het bekijken van Fitna, zullen de twee groepen jongeren in lagerhuisvorm een pittige discussie met elkaar voeren over de film. Het debat draagt de toepasselijke naam "Clash of Civilizations: een dialoog". Geert Wilders is eveneens uitgenodigd, zodat hij zijn oproep tot debat meteen kracht kan bijzetten.

Het debat zal plaatsvinden in het pand van jongerencentrum Argan in Amsterdam. De JOVD en Argan willen laten zien dat twee groepen met verschillende achtergronden heel goed in staat zijn met elkaar in discussie te gaan. JOVD Landelijk Voorzitter Jeroen Diepemaat: "Het zal een pittig debat worden, en we zullen elkaar niet sparen. Dat we het wellicht niet altijd met elkaar eens zijn wil echter niet zeggen dat we geen dialoog aan kunnen gaan."

Ook Geert Wilders is uitgenodigd aan het debat deel te nemen. "Na zijn oproep het debat over de Islam aan te gaan, is dit voor hem een uitgelezen kans met twee groepen betrokken jongeren mee te discussiëren", aldus Diepemaat. Argan en JOVD hopen beide dat Wilders bij de avond aanwezig zal zijn.

Beide groepen jongeren zullen vol overtuiging hun mening verdedigen. De titel "Clash of civilizations: een dialoog" is wat dat betreft veelzeggend. Twee groepen jongeren die, na het gezamenlijk bekijken van de film, elkaar in lagerhuisvorm zullen bestrijden op een manier waar veel politici nog wat van kunnen leren.

Het debat zal plaatsvinden op 1 april om 18.00 uur in het jongerencentrum Argan, Overtoom 141 te Amsterdam. Jongeren die aan het debat willen deelnemen, kunnen contact opnemen via mark.thiessen@jovd.nl of argan@sjadam.nl.