Kamerleden en kinderen in actie voor zeehonden

31/03/2008 10:06

IFAW

Europa voor een handelsverbod in zeehondenproducten

PERSUITNODIGING

(Den Haag, 31 maart 2008)

Het IFAW Nederland zal dinsdag 1 april om 10. 00 uur actie voeren op het Plein in Den Haag waarbij een groot bord onthuld wordt met een afbeelding van een zeehond en Europa. Vanaf 10.00 uur vormen 30 kinderen van Basisschool de Startbaan een cirkel waarin kamerleden Lutz Jacobi (PVDA), Krista van Velzen (SP) en Janneke Snijder (VVD) gaan staan. De kinderen staan met Europese vlaggetjes in de hand die op symbolische wijze aantonen dat Nederland moet aandringen op een Europees handelsverbod.

In juni zal de Europese Unie beslissen of er een Europees handelsverbod ingesteld wordt en tot die tijd hebben de lidstaten de mogelijkheid zelf hun stem te laten horen. Nederland heeft al een verbod op de handel in zeehondenproducten maar Europa is nog wel een afnemer van zeehondenbont en zeehondenolie. Alleen een algeheel verbod op zeehondenproducten zal de markt sluiten en een grote stap zijn om de commerciële zeehondenjacht te beëindigen.

Momenteel is de commerciële zeehondenjacht in alle hevigheid bezig in Canada. Voor meer informatie, foto's en blogs kijk op www.stopdezeehondenjacht.nl.

Aanvang: 10.00 uur Locatie: het Plein, Den Haag





http://www.stopdezeehondenjacht.nl