Ministerie van Verkeer en Waterstaat

abcdefgh

Aan
de voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Binnenhof 4
2513 AA DEN HAAG

Contactpersoon Doorkiesnummer

Datum Bijlage(n) 31 maart 2008 3 Ons kenmerk Uw kenmerk VenW/DGW/2008-415 - Onderwerp
Synergiegelden

Geachte voorzitter,

In het Algemeen Overleg adaptatie aan klimaatverandering van 21 november 2007 heb ik aangegeven dat ik in onderhandeling ben over de besteding van de gelden in de enveloppe Water en kust in het Coalitieakkoord voor het onderdeel synergiegelden.

Interdepartementaal is overeenstemming bereikt over de voorwaarden waaronder het in FES gereserveerde geld voor synergie kan worden vrijgegeven om een impuls te geven aan het in synergie uitvoeren van KRW-maatregelen met andere maatregelen gericht op rijksdoelen. Na het indienen van de programma's door de regio zal in de Ministerraad over definitieve toekenning besloten worden.

De Regionaal Bestuurlijke Overleggen (RBO's) heb ik gevraagd een voorstel te doen voor een maatregelen programma. Bijgevoegd treft u een voorbeeld aan van de brief die ik aan één van de voorzitters van de Regionaal Bestuurlijke Overleggen (RBO) heb gestuurd om hen te informeren over de procedure en hun medewerking te vragen voor het opstellen van een programma per deelstroomgebied. Hierbij zijn ook gevoegd de bijlagen met een toelichting waaraan de maatregelen programma's moeten voldoen en een beschrijving van het besluitvormingsproces.

Postadres Postbus 20901, 2500 EX Den Haag Telefoon 070 351 61 71

Bezoekadres Plesmanweg 1-6, 2597 JG Den Haag Fax 070 351 78 95 bereikbaar met tram 9 (station hs en cs) en bus 22 (station cs)

VenW/DGW/2008-415

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben ingelicht.

Hoogachtend,

DE STAATSSECRETARIS VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

J.C. Huizinga-Heringa


---