Hans van Hout benoemd tot hoogleraar bij Open Universiteit

01/04/2008 09:21

Open Universiteit Nederland

Prof. dr. J.F.M.J. (Hans) van Hout is benoemd tot hoogleraar bij het Ruud de Moor Centrum, het expertisecentrum van de Open Universiteit Nederland voor professionalisering van onderwijsgevenden. Zijn leerstoel 'professionaliseren van het opleiden van docenten met inzet van de werkplek' is ingesteld voor 2 jaar.

Hans van Hout studeerde sociologie en werkte vanaf 1968 als onderwijskundige aan de Universiteit Twente. Vanaf 1976 was hij directeur van het IOWO aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. In 1993 werd hij bestuursadviseur voor het CvB en (deeltijd)hoogleraar onderwijskunde van het hoger onderwijs aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). In 2007 is hij bij de UvA met emeritaat gegaan. Van Hout heeft in zijn functies diverse projecten uitgevoerd en begeleid, die het analyseren, verbeteren en borgen van de onderwijskwaliteit tot doel hadden, zowel bij opleidingen in het wo als hbo.

Het Ruud de Moor Centrum (RdMC) van de Open Universiteit ontwikkelt en verspreidt producten en diensten om scholen en lerarenopleidingen te ondersteunen bij het opleiden en begeleiden van leraren. Als tweedelijnsinstelling levert het RdMC hiermee een bijdrage aan het werkplekleren en het flexibiliseren van opleiding en nascholing. In opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werkt de Open Universiteit aan de professionalisering van onderwijsgevenden. De Open Universiteit heeft in de loop der jaren een grote expertise opgebouwd in het tijds- en plaatsonafhankelijk studeren.





http://www.ou.nl