Vanavond eerste try-out Les Miserables

01/04/2008 09:30

Joop van den Ende Theaterproducties

Na een intensieve repetitieperiode van zes weken is vanavond de allereerste try-out van de musical Les Misérables. Pas voor de tweede keer in de theatergeschiedenis is Les Misérables in Nederland te zien. Als primeur wordt er in deze productie voor het eerst met nieuwe muzikale arrangementen gewerkt, die na Nederland in alle Les Misérables-producties over de hele wereld gebruikt gaan worden. De Londense producent Cameron Mackintosh is speciaal hiervoor vanavond aanwezig. Les Misérables gaat op 20 april 2008 in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam in galapremière en is daar exclusief te zien.

De cast van Les Misérables bestaat uit 37 personen, onder wie René van Kooten, Wim van den Driessche, Jamai Loman, Suzan Seegers, Céline Purcell, Nurlaila Karim, Freek Bartels, Marjolein Algera en Carlo Boszhard.

Les Misérables ontving wereldwijd meer dan 55 miljoen bezoekers en is sinds 1985 in 261 steden te zien geweest. Les Misérables won vele internationale theaterprijzen, waaronder acht Tony Awards en een Grammy voor het cast album. De musical, gebaseerd op de wereldberoemde roman van Victor Hugo, was zeventien jaar geleden voor het laatst in Nederland te zien en was destijds een springplank voor een nieuwe generatie musicaltalent. Over drie weken gaat de musical in première met een geheel nieuwe sterrencast.

Les Misérables vertelt het verhaal van Jean Valjean, een man die negentien jaar gevangen heeft gezeten voor het stelen van een brood. Hij ontsnapt tijdens zijn voorwaardelijke vrijlating en kiest het rechte pad; hij schopt het tot burgemeester en voedt het weesmeisje Cosette op. Maar zijn verleden in de persoon van politieman Javert achtervolgt hem. Valjean wil kosten wat het kost Cosette en haar geliefde Marius een mooi bestaan geven. Het aangrijpende verhaal beleeft een climax tegen de achtergrond van de Parijse studentenopstand van 1832.

Vanaf 16 april 2008 staat Les Misérables exclusief in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Kaarten zijn te verkrijgen via TopTicket Line 0900-300 5000 (45 cpm), via het nieuwe Luxor Theater en www.musicals.nl.





http://www.musicals.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,