Eerste aanstelling Helder Advies Keurmerk voor De Nieuwe Hypotheken

01/04/2008 09:31

De Nieuwe Hypotheken

De hypotheekadviseurs van De Nieuwe Hypotheken mogen als eerste het op 1 april geïntroduceerde Helder Advies Keurmerk voeren. Initiatiefnemer André Schatteleijn "Wij zijn trots op deze primeur. Onze werkwijze sluit volledig aan op hetgeen het Keurmerk beoogd en wij hebben dan ook geen moeite ons te voegen naar de gestelde eisen."

De Nieuwe Hypotheken juicht het initiatief voor het Keurmerk toe omdat de consument in de huidige verwarrende markt houvast nodig heeft in haar keuze voor een transparante adviseur. De consument krijgt langzaam in de gaten dat er in veel producten behoorlijk wat kosten, waaronder provisie voor de adviseur, verwerkt zit en men gaat op zoek naar alternatieven. Het huidige gebrek aan transparantie is niet bevorderlijk voor een goed advies. Binnen het concept van De Nieuwe Hypotheken is het voor de klant vooraf duidelijk wat het advies kost en halen de adviseurs zoveel mogelijk provisie uit de producten, aangezien de klant betaalt voor het advies.

Het Helder Advies Keurmerk zegt volgens De Nieuwe Hypotheken dan ook iets over de moraliteit en de onafhankelijkheid van het advies. De consument kan bij een keurmerkkantoor rekenen op een echte adviseur en geen verkoper van producten. De Nieuwe Hypotheken hoopt uiteraard dat de consument haar door deze aansluiting nog sneller weet te vinden."





http://www.denieuwehypotheken.nl