Gemeente Tilburg

28-3-2008
Boete milieuzone verhoogd
Kermis- en circusauto's automatische ontheffing

De boete voor het rijden in een milieuzone zonder dat aan de geldende voorschriften wordt voldaan, is verhoogd naar 150,- per overtreding. Chauffeurs met een vrachtwagen die niet aan de eisen voldoet en die niet beschikken over een ontheffing van gemeente of rijk, lopen het risico van een boete van 150,- als hun vrachtwagen wordt gesignaleerd in de milieuzone. Deze boete is met ingang van 1 april 2008 verhoogd. Dit blijkt uit een publicatie in de Staatscourant van 9 februari 2008.

Automatische ontheffing
Sinds 7 maart 2008 hebben kermis- en circuswagens automatisch een ontheffing voor het inrijden van alle milieuzones. De centrale ontheffing voor het inrijden van de milieuzones geldt voor alle kermis- en circusexploitanten die voor hun wagens een vrijstelling hebben voor de motorrijtuigenbelasting. Zij hoeven geen (dag)ontheffingen meer aan te vragen bij gemeenten die een milieuzone hebben ingesteld. De centrale ontheffing geldt in principe tot 1 december 2008. Zodra een voertuig echter de leeftijd van 13 jaar bereikt, eindigt vanaf 1 juli 2008 de ontheffing voor het inrijden van de milieuzones. Kermis- en circusexploitanten met een vrachtwagen van 13 jaar of ouder die toch een milieuzone willen betreden, moeten een schone vrachtwagen hebben of bij de betreffende gemeente een dagontheffing aanvragen.

Meer informatie
Op de website van de gemeente Tilburg www.tilburg.nl onder Milieu en onder het Digitaal loket Ondernemers staat actuele informatie over de milieuzone in Tilburg. Verder kunnen alle vragen over de milieuzone gesteld worden via het telefoonnummer van Ondernemerszaken: 013 213 23 23. Bij vragen over de Centrale Ontheffingverlening Milieuzones kunt u contact opnemen met de helpdesk van SenterNovem, telefoon 038 455 34 00. Meer informatie over ontheffingverlening kunt u vinden op www.milieuzones.nl/ontheffingen. Onder het kopje 'Kentekencontrole' kunt u zien tot wanneer een voertuig een ontheffing heeft.