De Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool en Capae ondertekenen convenant

Afgelopen maand hebben De Haagse Hogeschool en het in Den Haag gevestigde project-managementbureau Capae een convenant ondertekend. Aanleiding voor ondertekening zijn niet alleen de door Capae aangeboden leerarbeidsplaatsen maar ook hun participatie in het Bestuurskunde/Overheidsmanagement curriculum.

Aanleiding

Bestuurskunde/Overheidsmanagement (B/O) is één van de opleidingen aan De Haagse Hogeschool waarbij de student in het derde en vierde jaar vier dagen per week een zogenaamde leerarbeidsplaats (lap) vervult. Capae is een organisatie waar lapstudenten graag werken. De utopie van een win win situatie. De Haagse Hogeschool investeert actief in contacten met het werkveld, Capae prijst de iniatiefrijke en goed presterende leerarbeidsplaats studenten. De samenwerking met De Haagse Hogeschool als kennisinstituut maakt voor Capae de cirkel rond.

Directeur Koop van der Wier van Capae volgde aan De Haagse in het verleden ook een duale studie. Van der Wier: âWerken en leren combineren is voor ons bedrijf essentieel. Capae ziet in haar werkveld verscheidene ontwikkelingen waarop ze graag reflecteert. Concreet betekent dit het gezamenlijk ontwikkelen van methodieken betreffende deze actuele overheidsvraagstukkenâ. In dat kader is men momenteel al bezig met een artikel over vitale coalities in achterstandswijken. Directeur Academie Bestuur, Recht en Veiligheid Tim van Tongeren: âHiermee wordt direct aangetoond dat het convenant een 'levende letter' isâ. âEn dat willen we zo houdenâ, aldus beide partijen. Capae participeert in het B/O curriculum onder meer middels adviezen en gastcolleges.