Gemeente Alkmaar


Persberichten top

Wethouder Henk Hansen vertrekt uit college van B&W

Alkmaar, 1 april 2008

Wethouder Henk Hansen verlaat het college van burgemeester en wethouders. Dat is het gevolg van een verklaring die de VVD gisteravond (maandag 31 maart) heeft afgelegd en waarbij wordt gemeld dat `wethouder Hansen en de VVD fractie gezamenlijk hebben besloten om geen deel meer uit te maken van de huidige coalitie met de PvdA, CDA en Groen Links.' In een korte reactie stelt burgemeester Piet Bruinooge dat hij deze stap van de VVD betreurt. `Het terugtrekken van de VVD-wethouder komt op een ongelegen moment: de politiek staat voor belangrijke beslissingen die de toekomst van Alkmaar bepalen. Het is nu aan de politiek van Alkmaar om zich te beraden `hoe nu verder' in de ontstane situatie.'

Rode lijn

In de verklaring van de VVD wordt gesteld `dat de maat vol is'. `De portefeuilles die de VVD bevochten heeft bij de coalitieonderhandelingen hebben niet de synergie gegeven zoals vastgelegd in het collegeprogramma. De VVD fractie heeft de conclusie getrokken dat de uitonderhandelde portefeuilles niet werkzaam blijken. Dat is niet goed voor de groei en ontwikkeling van de stad Alkmaar en zeker niet voor haar 94.000 inwoners. De VVD fractie Alkmaar heeft, halverwege de periode, niet de illusie dat de doelen die gesteld zijn in het collegeprogramma nog gehaald gaan worden als we kijken naar wat er tot op heden gerealiseerd is. Het aansporende "tempo, tempo" dat meerdere malen door het college werd gebezigd blijkt in praktijk niets meer dan een lege huls. Daar treft overigens niet alleen het college blaam, daar heeft de gemeenteraad en haar regelzucht ook deel aan. De VVD kan niet anders dan teleurgesteld te moeten concluderen dat het niet zo loopt als dat het hoort te gaan. De ontwikkeling van de stad komt volledig tot stilstand en wij willen daar geen verantwoordelijkheid meer voor dragen', aldus de tekst van de VVD-verklaring.

Burgemeester Piet Bruinooge stelt: `ik respecteer de keus die de VVD heeft gemaakt, maar bij mij overheerste tot vandaag het idee dat dit college in de gelegenheid zou worden gesteld om haar ambities - verwoord in het collegeprogramma - in deze periode uit te voeren.' Voor de letterlijke tekst van de VVD-verklaring: lees verder.


1 april 2008