Datum: 1 april 2008

Sassenheim Verkeersongeval Maandag 31 maart rond 12.30 uur vond op de Wasbeekerlaan een aanrijding plaats tussen twee auto's. Een 31 jarige automobilist uit Sassenheim reed vanaf de Kwekersweg, een uitrit, de Wasbeekerlaan op, maar zag daarbij een van links komende automobilist over het hoofd. Tussen de twee ontstond een aanrijding waarbij de Sassenheimer bekneld kwam te zitten. De brandweer moest de auto knippen om de bestuurder uit de auto te halen. De Sassenheimer werd naar het LUMC overgebracht voor controle. De andere bestuurder, een 34 jarige man uit Teylingen, bleef ongedeerd. De kruising is voor onderzoek enige tijd afgesloten geweest.

Lisse Verdachten van zakkenrollen aangehouden De politie heeft maandagmiddag 31 maart twee mannen uit Mun.Focsani Jud. Vrancea (Roemenië) van 31 en 34 jaar aangehouden op verdenking van zakkenrollen in een tuincentrum aan de Heereweg. Een vrouw uit Teylingen zag dat één van de mannen met zijn hand al in de jaszak zat van haar moeder en schreeuwde naar hem. De man wilde er vandoor gaan, maar personeel sprak hem en de andere man, waar hij kennelijk mee was, aan. De tweede persoon is echter het tuincentrum uitgelopen, maar werd gevolgd door een medewerker. Op zijn aanwijzen hield de politie deze verdachte aan. De andere verdachte werd in het tuincentrum aangehouden.

Noordwijkerhout Jongen schiet met luchtbuks uit woning De politie heeft maandagmiddag 31 maart een 15 jarige Noordwijkerhouter aangehouden nadat hij uit zijn woning in het centrum met een luchtbuks had geschoten. Volgens getuigen zou de jongen naar boven geschoten hebben. De politie heeft de luchtbuks inbeslaggenomen.

Leiden Weer gestolen fiets teruggevonden De politie heeft maandagmiddag 31 maart wederom een gestolen fiets teruggevonden. Agenten zagen een man fietsen over de Breestraat en voerden een controle uit omdat de fiets kenmerken van diefstal vertoond. Uit politie-informatie bleek dat december vorig jaar aangifte was gedaan van diefstal van de fiets. De man, een 21 jarige Leidenaar, werd aangehouden voor heling c.q. diefstal van de fiets. Op het bureau bekende hij de fiets te hebben gestolen.

Leiderdorp Dodelijk verkeersongeval Een 24 jarige vrouw uit Ottawa (Canada) is maandag 31 maart overleden na een aanrijding met een 39 jarige automobilist uit Warmond. De automobilist reed om 20.45 uur de Rietschans op komende vanaf de brug. Op de kruising met de Touwbaan wilde hij linksaf slaan. Net voor de kruising ontstond de aanrijding met de vrouw die met de fiets van links kwam. De fietsster overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De verkeerdienst doet nader onderzoek naar het ongeval.

Alphen aan den Rijn Snelheidscontrole Het Regionaal Verkeershandhavingsteam heeft maandag 31 maart een snelheidscontrole gehouden op de N11 ter hoogte van Alphen aan den Rijn. Er werd gecontroleerd tussen 16.50 en 21.30 uur. Van de 4034 passanten reden er 384 (ruim 9%) te snel. Van die 384 reden er 43 harder dan 125 km/uur. Uitschieters waren 148 km/uur, 153 km/uur en 167 km/uur.

Bergambacht Snelheidscontrole De politie heeft maandag 31 maart van 07.30 tot 08.30 uur in verband met schoolgaande jeugd (fietsers) de snelheid van het overige verkeer op de Lekdijk-West gecontroleerd. Er werden vijf bekeuringen geschreven. De hoogstgemeten snelheid was 95 km/uur, terwijl de maximum toegestane snelheid 60 km/uur is.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --