Gemeente Soest

Middelwijkstraat en Steenhoffstraat

Datum: 01/04/2008

Aanvullende maatregelen voor de omleidingroutes in het kader van de wegwerkzaamheden aan de Middelwijkstraat en Steenhoffstraat.

Op 1 april hebben burgemeester en wethouders in samenspraak met de brandweer en de politie besloten om aanvullende maatregelen te nemen voor de omleidingroutes in het kader van de lopende wegwerkzaamheden aan de Steenhoffstraat en Middelwijkstraat. De reeds ingestelde omleidingroutes blijven daarbij grotendeels intact.
* U kunt dit bestand openen met de Acrobat Reader Omleidingsroute Middelwijkstraat

Deze maatregelen zijn bedoeld om de doorstroming van het verkeer door Soest te bevorderen en de bereikbaarheid van met name de oostzijde van Soest te verbeteren.

1. De volledige wegafsluiting van de Eemstraat ter hoogte van de Lange Brinkweg wordt opgeheven in de richting vanaf de Kerkstraat tot aan de aansluiting met de Lange Brinkweg. Dat betekent dat de Eemstraat een éénrichtingsverkeerweg wordt. Tevens wordt op de Eemstraat een verbod ingesteld voor vrachtverkeer, dat moet voorkomen dat schade wordt toegebracht aan deze straat.
2. De Lange Brinkweg kan in twee richtingen bereden blijven voor al het verkeer. Verkeer richting Amersfoort en Soest-zuid kan de route door de Eemstraat niet volgen, maar wel omrijden via de Eemweg, de Hooiweg en de Peter van den Breemerweg.
3. Om te voorkomen dat doorgaand vrachtverkeer de Eemstraat toch bereikt, wordt bij de rotonde in de Birkstraat met de Soesterbergsestraat een vooraankondiging geplaatst van het vrachtwagenverbod door de Eemstraat. Dat zelfde geldt voor de vooraankondigingen van de omleidingroutes op de Birkstraat en Soesterbergestraat. Doorgaand vrachtverkeer wordt daardoor omgeleid via de Ossendamweg en Koningsweg.

4. Op de Lange Brinkweg wordt tot de aansluiting met de Schans een éénzijdig parkeerverbod ingesteld om te voorkomen dat belemmeringen ontstaan voor het doorgaand verkeer of dat hulpdiensten worden belemmerd bij een calamiteit. Het parkeerverbod wordt ingesteld voor de wegkant aan de polderzijde.
5. Op de Eemstraat wordt een parkeerverbod ingesteld voor beide zijden van de rijbaan.

6. Het Kerkpad z.z. wordt aan de kant van de Eemstraat fysiek afgesloten middels een klappaal. Inrijden vanaf de Kerkstraat is dan niet meer mogelijk voor het gemotoriseerd verkeer. Hulpdiensten kunnen de klappaal in geval van calamiteiten verwijderen.

7. De Korte Middelwijkstraat wordt aan de kant van de Middelwijkstraat fysiek afgesloten middels een klappaal. Bestemmingsverkeer aan het Kerkpad z.z. kan dus alleen maar vanaf de Lange Brinkweg de bestemming bereiken. Hulpdiensten kunnen de klappaal in geval van calamiteiten verwijderen.
8. Het langzame verkeer (fietsers) wordt niet langer omgeleid via de Lange Brinkweg maar via het Kerkpad z.z. De omleidingsroute zal worden aangepast.

9. Op de Hooiweg is éénrichtingsverkeer ingesteld vanaf de Eemweg richting de Peter van den Breemerweg. Dit om te voorkomen dat op deze smalle weg verkeer elkaar moet passeren. Dat biedt gemotoriseerd verkeer de mogelijkheid om vanaf de sportvelden en die directe omgeving via de Hooiweg terug te keren naar de kom van Soest.

10. De spitsafsluiting ter hoogte van de spoorwegovergang in de Foekenlaan wordt opgeheven. Dat biedt een mogelijkheid voor gemotoriseerd verkeer om vanaf de Koningsweg via Soest-zuid te rijden naar de Soesterbergsestraat en omgekeerd.

De bovenstaande maatregelen worden ingesteld per woensdag 2 april 2008 en zullen gelden zolang als de werkzaamheden aan de Middelwijkstraat en Steenhoffstraat plaatsvinden.

.