Politie Haaglanden

Persberichten 1 april

Haaglanden, 01-04-2008

Aanhoudingen na schietpartij, geen gewonden
Den Haag De politie hield maandag 31 maart rond 19.00 uur drie personen aan voor betrokkenheid bij een schietpartij in de Cederstraat. In de straat ontstond, om nog onbekende reden, ruzie tussen twee groepen jongeren. Volgens getuigen vielen er over en weer klappen. Vervolgens liep de ruzie uit de hand toen een van de betrokkenen een vuurwapen tevoorschijn haalde en schoot. Vermoedelijk is niet met scherp geschoten, maar met zogenoemde knalpatronen. De politie onderzoekt de schietpartij en de vechtpartij die eraan vooraf ging.

Politieagent in het nauw
Den Haag Een biker van de politie zag maandag 31 maart rond 20.45 uur twee jongens over de Suze Robertsonstraat fietsen. Eén van hen reed op een nieuw uitziende fiets met het fietssleuteltje nog in het slot Toen de agent besloot de jongen te controleren, gooide deze de fiets neer en rende weg. De agent besloot de fiets veilig te stellen in plaats van de achtervolging in te zetten. De andere fietser, een 13-jarige Hagenaar wilde ook weglopen. Op het moment dat de biker hem aanhield, pleegde de verdachte verzet. Een groep van ongeveer tien personen tussen de 18-25 jaar bevond zich ten tijde van de aanhouding in de omgeving. Zij reageerde op het verzet door de agent te omsingelen en te bedreigen. De biker bracht samen met zijn gewaarschuwde collegas de boel tot rust. De 13-jarige fietser werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie hield ook een 22-jarige Delftse aan voor belediging.

Achtervolging eindigt in val
Den Haag Politieagenten zagen maandag 31 maart rond 21.30 uur twee jongens zonder verlichting op een scooter over de Scheepersstraat rijden. Toen zij de agenten zagen, scheurden de verdachten weg richting de De La Reyweg. Op de hoek van de Dierenselaan met de Apeldoornselaan verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwamen zij ten val. Een van hen ging er te voet vandoor. Een 17-jarige Hagenaar probeerde weer op de scooter weg te rijden, maar dit konden de agenten voorkomen. Uit onderzoek bleek dat de scooter van diefstal afkomstig was. De verdachte is een bekende van de politie en zit nog vast voor verhoor.

Goed signalement leidt tot aanhoudingen
Den Haag Twee Hagenaars van 14 en 18 jaar zijn gisteravond kort voor middernacht aangehouden op het Johanna Westerdijkplein. Het tweetal wordt ervan verdacht dat zij eerder op de avond hebben geprobeerd een 18-jarige plaatsgenoot te beroven. Het slachtoffer werd in de Boerhaavestraat door drie mannen mishandeld en tegen de grond gegooid. Het drietal ging er zonder buit vandoor. De belaagde man alarmeerde direct de politie en kon zeer gedetailleerde signalementen opgeven. Deze beschrijvingen leidden ertoe dat surveillerende agenten twee van de drie mannen herkenden.

Verdachten straatroof gezocht
Den Haag Een 69-jarige vrouw uit Den Haag is maandag 31 maart rond 22.30 uur bij haar woning in de Lonnekerstraat beroofd van haar fiets en handtas. Toen de vrouw van haar fiets stapte, werd zij plotseling van achteren beetgepakt en tegen de grond gewerkt door twee mannen. De twee verdachten gingen er met de fiets vandoor richting de Maartensdijklaan. De vrouw raakte niet gewond, maar was heel erg geschrokken. Zij heeft slachtofferhulp aangeboden gekregen.

Bliksemgeleider als buit
Den Haag Een oplettende burger tipte gistermiddag rond 15.00 uur de politie over een diefstal. Deze getuige meldde dat twee mannen met behulp van een auto en een kabel een bliksemgeleider van de muur van een appartementencomplex aan de Otterrade hadden afgetrokken en in een auto hadden geladen. De agenten waren snel ter plaatse en troffen de verdachten en de bewuste auto aan. In het voertuig lag inderdaad de bliksemafleider en diverse knip- en betontangen. Het tweetal bekende de diefstal

Bromfietser gewond bij aanrijding
Den Haag een 57-jarige Hagenaar is maandag 31 maart omstreeks half twaalf s-ochtends gewond geraakt bij een aanrijding op de Bezuidenhoutseweg. Het slachtoffer reed op zijn bromfiets toen hij werd aangereden door een 42-jarige automobilist uit Almere. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het Antoniushove Ziekenhuis in Leidschendam gebracht.

Rectificatie persbericht
Den Haag In het extra persbericht van vrijdag 27 maart (overval sigarenboer, getuigen gezocht) is per ongeluk een fout geslopen. De aanwezigen in het sigarenmagazijn werden gedwongen geld af te geven en geen sieraden. Van de dader kan tevens gemeld worden dat hij een bivakmuts op zijn hoofd had.

Automobilist rijdt verkeerslicht uit de grond
Voorburg Een 20-jarige Haagse automobilist reed op maandag 31 maart omstreeks 12.45 uur met hoge snelheid over de Mgr. Van Steelaan en vergat te remmen nabij de bocht met de Hofzichtlaan. De Hagenaar reed daardoor een verkeerslichtinstallatie uit de grond en kwam boven op een heg, tussen de rijbaan en het tramspoor tot stilstand. Wonder boven wonder raakten zowel de bestuurder als zijn 42-jarige passagiere niet gewond. De politie heeft in verband met zijn roekeloze gedrag proces-verbaal opgemaakt tegen de Haagse automobilist.

Man rijdt tegen lichtmast
Leidschendam Een 34-jarige Leidse automobilist raakte op maandag 31 maart omstreeks 21.15 uur gewond bij een aanrijding op de Johann Sebastiaan Bachlaan. De man was in de Verzetsheldenstraat al tegen een verkeerspaal aangereden. Op de Koningin Julianaweg was hij tegen het verkeer in gereden, en vervolgens raakt hij op de Johann Sebastiaan Bachlaan van de weg raakte en botste hij tegen een lichtmast. De man werd na de aanrijding overgebracht naar een ziekenhuis, waar een bloedproef werd afgenomen. Vooruitlopend op de uitslag daarvan werd het rijbewijs van de Leidse automobilist ingevorderd. De politie stelt een onderzoek in naar het rijgedrag van de Leidenaar en de toedracht van de aanrijdingen.

Illegaal posters plakken
Leidschendam Drie Haagse mannen van 18 en 19 jaar werden op maandag 31 maart omstreeks 22.15 uur op heterdaad betrapt bij het plakken van posters in het winkelcentrum Leidsenhage. De bedrijfsbeveiliging wist de mannen aan te houden. Zij bleken een grote hoeveelheid posters, flyers en plakspullen bij zich te hebben. De drie Hagenaars kregen een bekeuring. De spullen zijn in beslaggenomen.

Veelpleger (69) aangehouden
Leidschendam Een 69-jarige Leidschendamse werd op maandag 31 maart omstreeks 15.45 uur op heterdaad betrapt op winkeldiefstal. De bedrijfsbeveiliging constateerde dat de vrouw vanuit een kledingzaak meerdere kledingstukken wegnam. De Leidschendamse werd aan de politie overgedragen. De vrouw, die bij de politie als veelpleger bekend is, verklaarde dat zij de goederen had weggenomen omdat zij moeilijk rond komt van haar AOW-uitkering. De vrouw is in verzekering gesteld en wordt spoedig voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Winkeldiefstal
Leidschendam Een 40-jarige Leidschendammer dacht op maandag 31 maart omstreeks 15.45 uur het Ei van Columbus te hebben ontdekt. Hij prepareerde zijn jas zodanig, dat hij ongemerkt enkele goederen (flesjes cream, shower gel en douchecrême) in de voering dacht weg te kunnen stoppen. Helaas voor hem was het personeel van een supermarkt aan de Prins Frederiklaan alert en werd hij op heterdaad betrapt. De Leidschendammer werd overgedragen aan de politie. Hij kreeg een proces-verbaal en een dagvaarding, zodat hij zich binnenkort voor de rechter zal moet verantwoorden.

Glaasje op
Wassenaar - Een 76-jarige automobilist uit Wassenaar viel politieagenten op toen hij maandag 31 maart rond middernacht zonder verlichting reed op de Dr. Mansveltkade. De agenten controleerden de bestuurder, waaruit bleek dat de Wassenaarder reed onder invloed. Hij blies 425 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De automobilist ging met een tijdelijk rijverbod en een proces verbaal naar huis.

Vier jongens aangehouden
Rijswijk Politieagenten hielden 31 maart om 18.50 uur vier jongens van 14 en 15 jaar uit Den Haag en Rijswijk aan. De vier gooiden in de omgeving van de Clavecimbellaan met zogenoemde croftybommen. Zodra de flessen de grond raakten, ontploften zij. Toen één van de jongens een fles over een muurtje gooide, belandde die op het hoofd van een man. De croftybom ontplofte echter pas toen deze op de grond terecht kwam. De ouders van de kinderen zijn op de hoogte gebracht van de daden van hun kroost. Twee van de jongens zitten nog vast.

Motorrijder dodelijk verongelukt
Maasdijk Een motorrijder is dinsdag 1 april om 06.00 uur bij een ongeluk op de Coldenhovelaan in Maasdijk om het leven gekomen. Bij het ongeluk was ook een auto betrokken. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk. De identiteit van het slachtoffer wordt bekendgemaakt zodra de familie is ingelicht.

Man vernielt auto na verkeersruzie
Delft De politie hield op maandag 31 maart om 20.05 uur een 26-jarige man uit Delft aan voor vernieling van een auto. De man kreeg ter hoogte van de de Papsouwselaan ruzie met een 23-jarige automobilist uit Delft. De verdachte wilde bij de oversteekplaats de weg oversteken, toen de automobilist aan kwam rijden en volgens de verdachte te laat pas remde. Hierop onstond een woordenwisseling tussen beide mannen. Ook schopte de verdachte een deuk in het portier. De automobilist belde daarop de politie. De verdachte is aangehouden en er is proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt de zaak.

Omstanders houden vernieler aan
Delft Twee omstanders hebben maandag 31 maart op de Westlandseweg een 13-jarige jongen uit Delft aangehouden voor het vernielen van de ruit van een abri. De omstanders, twee mannen uit Delft, zagen hoe de verdachte langs de abri fietste en een voorwerp door de ruit gooide. Een van de omstanders reed op een brommer en hij haalde de verdachte in en riep dat hij moest stoppen. Toen de jongen van zijn fiets stapte, vertelde de man dat de jongen was aangehouden. De andere omstander belde vervolgens de politie. Beide mannen droegen de verdachte over aan de politie. Op het politiebureau bekende de jongen. Hij kreeg een Halt-verwijzing. Ook moet de jongen de schade aan de abri vergoeden.

Twee jongens vernielen abri
Delft De politie hield maandag 31 maart om 18.50 uur twee jongens (10 en 11 jaar) uit Delft aan voor het vernielen van een abri. Getuigen hadden gezien hoe de drie jongens op de Krakeelpolderweg de ruit ingooiden van de abri. Politieagenten troffen op het Westplantsoen twee jongens aan die aan het signalement voldeden en hielden hen aan. Op het politiebureau bekende de 10-jarige jongen dat hij de abri had ingegooid. Beide jongens zijn doorverwezen naar het bureau Halt voor een speciaal project voor kinderen onder de twaalf jaar.

Hennepkwekerij in kelderbox
Delft De politie ontdekte maandag 31 maart om 10.15 uur in de kelderbox van een woning op de Van Kinschotstraat een hennepplantage met 53 planten. De 28-jarige bewoner werd aangehouden. In de woning ontdekten de agenten dat er illegaal stroom werd afgetapt. Ook werd er nog een kastje met acht hennepplanten in de woning gevonden. Alle hennepplanten en materialen die gebruikt worden voor de hennepplantage zijn in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Bij de brand in de Emmastraat is zeer waarschijnlijk sprake geweest van illegale stroomafname. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de Bureau Westland via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.