Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Winterswijk - fietsenproject Winterswijk                  |
De politie Winterswijk heeft het afgelopen kwartaal haar inspanningen om fietsen-diefstal tegen te gaan, beloond gezien. Meerdere verdachten werden aangehouden en diverse fietsen konden bij gedupeerden worden terug gebracht. Toch blijken de meeste fietsen die gestolen worden niet op slot te staan.

Twee agenten controleerden een jongeman op een fiets. Deze bleek in 2007 gestolen te zijn uit een afgesloten schuur in Doetinchem. De jongeman is aangehouden en verhoord. Hij heeft een geldboete van justitie gekregen. Tijdens surveillance in de binnenstad betrapten agenten onlangs twee jongens op heterdaad bij het stelen van een fiets op de Markt. Beiden zijn ze aangehouden en verhoord. Proces-verbaal is opgemaakt.

Bij een fietscontrole bleek een man in het bezit te zijn van een in Twente gestolen fiets. De tweewieler bleek gekocht te zijn van een heler uit Zutphen,. Onderzoek wees uit dat deze man op grote schaal gestolen fietsen inkocht en deze o.a via Marktplaats.nl verkocht. Helers en stelers zijn gehoord. Proces-verbaal is opgemaakt.

Bij een fietscontrole in een Winterswijkse woonwijk trof de politie een in Doetinchem gestolen fiets aan. Door de politie zijn twee personen terzake heling gehoord. Beiden kregen een geldboete van justitie. De fiets is terug gegaan naar de rechtmatige eigenaar.

Verder zijn er op diverse plekken gestolen fietsen aangetroffen. Deze fietsen zijn allen teruggegaan naar de rechtmatige eigenaren.

Sinds kort kan iedereen zelf kijken of een fiets al dan niet gestolen is. Op internet kan het framenummer van de fiets op fietsdiefstalregister.nl ingevoerd worden. De politie adviseert om bij de koop van een fiets bij een niet erkende fietshandelaar dit register te raadplegen. Men komt dan niet voor verrassingen te staan.

Ook in 2007 nam het aantal aangiftes van fietsdiefstallen in Winterswijk weer verder af. In totaal deden 133 mensen aangifte van diefstal van hun fiets tegen 157 in 2006. Vanaf de aanpak van de fietsdiefstal in 2004 is er sprake van een daling van meer dan 50 %. Het merendeel van de fietsen dat momenteel gestolen wordt, stond niet op slot. Vooral bij woningen wordt dit nogal eens vergeten. De plaats waar de meeste fietsen gestolen worden, blijft de stationsomgeving.

Einde bericht
---

telefoon 055 - 5486052

---- --