1 miljoen bezoeken aan SeniorWeb

01/04/2008 10:56

Stichting Seniorweb

UTRECHT - De grootste seniorenwebsite van Nederland, SeniorWeb, telde afgelopen maart meer dan 1 miljoen websitebezoeken. SeniorWeb informeert vijftigplussers over computer- en internetonderwerpen.

In maart 2008 werd de website van SeniorWeb (www.seniorweb.nl) meer dan 1 miljoen keer bezocht, een gemiddelde van 33.800 bezoeken per dag. De topdrukte vindt dagelijks plaats om 11:00 uur 's ochtends en tussen 15:00 uur en 16:00 uur 's middags. Het meest gebruikte zoekwoord dat leidt naar de website van SeniorWeb, is - na varianten op 'SeniorWeb' - het woord 'rummikub'.

De veelal vijftigplus-bezoekers komen naar SeniorWeb om de homepage te bekijken, software te downloaden, spelletjes te spelen, computerartikelen te lezen en gebruik te maken van handige online diensten. De populairste online diensten zijn Trefpunt (een besloten community voor vijftigplussers), Vraag en Aanbod (een vijftigplus-verkoopsite) en PCHulp (een elektronische computerhelpdesk).

De gratis Nieuwsbrief van SeniorWeb is eveneens erg populair. Hij wordt drie keer per maand verstuurd naar iets meer dan 100.000 e-mailadressen. In de Nieuwsbrief lezen abonnees wat er nieuw is op de website van SeniorWeb, en er staat een computertip, een surftip en een gratis download in.

SeniorWeb is in ruim 10 jaar uitgegroeid tot de grootste Nederlandse website voor vijftigplussers. SeniorWeb geeft betrouwbare en laagdrempelige informatie over computer en internet, toegesneden op senioren.

Over SeniorWeb
De vereniging SeniorWeb wil iedereen die niet met de computer is grootgebracht de mogelijkheden van de computer en internet zelf laten ervaren. Meer dan 2.300 vrijwilligers van SeniorWeb geven door het hele land computercursussen, begrijpelijk en betaalbaar voor iedereen. Voor zowel de prille beginner als gevorderde computergebruiker. SeniorWeb heeft een overzichtelijke website, met nieuws, tips en tal van mogelijkheden om zelf mee te doen. Voor wie graag thuis een cursus volgt zijn er (gratis) online) cursussen. Wie zich aan wil sluiten bij SeniorWeb kan lid worden. SeniorWeb biedt haar bijna 90.000 leden een ruim aanbod aan diensten, waaronder het tijdschrift Enter en een gratis elektronische computerhelpdesk. Vanaf de start in 1996 draagt SeniorWeb met succes bij aan het computergebruik onder senioren.





http://www.seniorweb.nl


Noot voor de redactie:

Noot voor de pers,