Politie Groningen

Dinsdag 1 april 2008

Provincie Groningen, 01-04-2008

Groningen: koper uit container gestolen

Bij een bedrijf aan de Peizerweg is een hoeveelheid koper gestolen. Het edelmetaal, zon 200 kilo, lag in een container. De dader is mogelijk het terrein opgekomen door een gat in een hek. De politie is met een onderzoek begonnen.

Groningen: zussen op dievenpad

Twee zussen van 15 en 18 werden maandagmiddag aangehouden voor een aantal winkeldiefstallen. De oudste werd in een warenhuis aan de Grote Markt betrapt op diefstal van verschillende sieraden. Iets later bleek dat haar jongere zus in hetzelfde warenhuis had geprobeerd een tas met andere gestolen goederen weg te moffelen. Ook bij de jongste werden diverse spullen aangetroffen die in een aantal winkels in de binnenstad waren gestolen. Het tweetal is voor onderzoek ingesloten. In hetzelfde warenhuis werd aan het begin van de avond een 35-jarige inwoner van Eelde door personeel betrapt op diefstal. De man wilde er met een pannenset vandoor. Ook hij werd aan de politie overgedragen.

Groningen: belediging na diefstal vlag

Een ogenschijnlijk als grap bedoelde diefstal van een studentenvlag liep maandagavond uit op de aanhouding van een 25-jarige inwoner van Groningen. De vlag was van een studentenwoning aan de Nieuwe Blekerstraat door overburen van een andere studentenwoning weggenomen. Toen de eigenaresse deze terug wilde, kreeg ze nul op rekest en werd ze met eieren bekogeld. De gewaarschuwde politie kreeg van een
25-jarige bewoner eveneens te horen dat ze beter iets anders kon doen. De agenten werden vervolgens onthaald op een reeks beledigingen. De man werd aangehouden en mocht met een proces-verbaal later op de avond het politiebureau verlaten.

Groningen: onder invloed

Een politiesurveillance zag maandagnacht een auto met hoge snelheid de A-straat in het stadscentrum inrijden. Bij controle bleek de bestuurder, een 19-jarige inwoner van Leek, te hebben gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1 uit. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van 6 uur opgelegd.

Lutjegast: diverse vernielingen

Onverlaten hebben afgelopen weekend meerdere tuinen vernield in Lutjegast. Een ronde door het dorp leerde dat er in zeker vier tuinen boompjes en heggen kapot zijn gemaakt. Ook zijn er diverse goederen versleept en is een naamplaat van een woning aan de Zeehaanstraat van de muur gerukt. De politie is bezig met een onderzoek en vraagt gedupeerden aangifte te doen. Mensen die meer informatie hebben over de vernielingen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Leek, via 0900-8844 (lokaal tarief).

Uithuizermeeden: bejaarde vrouw beroofd van tas

Bij een tasjesroof in de Hoofdstraat in Uithuizermeeden is maandagmiddag rond 14.30 uur een 90-jarige vrouw gewond geraakt. De bejaarde had net geld gehaald bij een bank toen een onbekende vrouw haar tas afpakte en wegrende in de richting van het spoor. Een getuige ging achter de verdachte aan, maar verloor haar uit het oog. Volgens het slachtoffer is de beroofster een blanke vrouw van ongeveer 40 jaar. Ze heeft donker haar en is ca. 1.65 m lang. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De oudere vrouw is met heupletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Leek: alcomobilist rijdt door na aanrijding

Een 74-jarige automobilist uit Leek heeft zondagnacht met zijn voertuig twee autos vernield. De man reed in de Sluis tegen een auto die vervolgens tegen een ander voertuig werd gedrukt. Een getuige informeerde de politie. Dankzij een goede omschrijving wisten de agenten de verdachte automobilist te achterhalen. Hij lag in zijn woning op de bank en was onder invloed van alcohol. De Leekster erkende een aanrijding te hebben veroorzaakt en gaf toe te zijn doorgereden. Hij was bang dat de politie er achter zou komen dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Het rijbewijs van de Leekster is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Niekerk (Grootegast): fietsers botsen

Bij een frontale botsing tussen twee fietsers, zijn maandagmiddag beide personen gewond geraakt. Een 70-jarige vrouw uit Zuidhorn wilde in de Bloemersmastraat linksaf slaan en zag daarbij een tegemoetkomende man (74) uit Zuidhorn over het hoofd. Ze konden elkaar niet meer ontwijken. De vrouw is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De man moest zich met armletsel door een dokter laten behandelen. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Bourtange: hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft maandagmiddag in de Vlagtwedderstraat in Bourtange een hennepkwekerij ontmanteld. In een schuur werden 72 planten aangetroffen. Ook bleken diverse planten pas te zijn geoogst. De energieleverancier constateerde dat er illegaal stroom was afgetapt. Alle planten en goederen die nodig zijn voor een kwekerij zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Een 18-jarige vrouw en een
36-jarige man, beiden uit Bourtange zijn aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: veel schade na inbraak

Een 48-jarige medewerker van een school heeft maandag aangifte gedaan van een inbraak in een school aan de Ds. Petersenstraat in Veendam. De inbraak heeft vermoedelijk zondagmiddag plaatsgevonden. Bij de inbraak is een onbekend geldbedrag buit gemaakt. Bovendien is er voor duizenden euros schade ontstaan aan het pand. De politie doet onderzoek.

Noordbroek: man gewond bij snoeien boom

Een 59-jarige inwoner van Noordbroek is maandagmiddag gewond geraakt toen hij een boom wilde snoeien. De Noordbroekster maakte gebruik van een hoogwerker die werd bestuurd door een 67-jarige man uit Beerta. Deze Beertster gebruikte een bewegingshendel niet correct, waardoor de bak tegen de boom aan kwam en de 59-jarige man klem kwam te zitten. Het slachtoffer is met rugletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Siddeburen: inzittende gewond bij ongeval

Bij een eenzijdig ongeval op de N33 bij Siddeburen, is maandagmiddag een 66-jarige vrouw uit Delfzijl gewond geraakt. De vrouw zat als inzittende in de auto van haar 65-jarige echtgenoot. Deze bestuurder raakte met zijn wielen in de berm. Nadat hij wilde corrigeren, raakte het voertuig in de slip en kwam in een naastgelegen sloot tot stilstand. Een 3-jarig kind en de bestuurder kwamen met de schrik vrij. De vrouw is voor onderzoek opgenomen in een ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Stadskanaal: jongen haalt meisje uit water

Een 10-jarige jongen uit Stadskanaal heeft maandagavond een 8-jarige meisje uit de Pageplas in hun woonplaats gehaald. Het tweetal was aan het spelen aan de Hoveniersweg. Daarbij raakte het meisje te water. De jongen wist het meisje aan wal te krijgen. Omstanders belden direct de politie. Die troffen de verkleumde kinderen aan en gaven hun direct een warme politiejas. De kinderen zijn thuis gebracht.

De Marne: aangifte van gestolen droppot

Een 51-jarige inwoonster van de gemeente de Marne heeft maandag aangifte gedaan van diefstal van een droppot. De droppot lag in haar auto die was geparkeerd in Niekerk (De Marne). Op het bureau verklaarde de vrouw dat ze regelmatig vergeet de auto af te sluiten. Het was niet de eerste keer dat een droppot uit haar auto was verdwenen. De vrouw meldde bovendien dat ook uit een garage naast een woning in Niekerk etenswaren zijn gestolen. De politie adviseert mensen hun eigendommen zoals autos, fietsen, garages af te sluiten.

Garrelsweer: man mishandelt vrouw

De politie heeft maandagavond een 34-jarige inwoner van Garrelsweer aangehouden. De man wordt ervan verdacht in een woning in zijn woonplaats een 18-jarige vrouw te hebben mishandeld. De politie werd gealarmeerd door buurtbewoners die geschreeuw uit een woning hoorden komen. In het pand troffen agenten het tweetal aan. De verdachte is geboeid meegenomen naar het cellencomplex in Groningen waar hij is ingesloten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Leens, provinciale weg N361: aantal geregistreerde voertuigen: 635, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 135 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1445, aantal overtredingen: 72, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.