Persberichten Lekstroom, 10.50 uur

Utrecht, 01-04-2008

Brandje in winkel

VIANEN In de nacht van maandag 31 maart op dinsdag 1 april is vermoedelijk brand gesticht in een winkel.

Rond 01.55 uur werd de 51-jarige Vianese eigenaresse van een winkel aan de Voorstraat gebeld door een beveiligingsbedrijf. Die meldde dat het alarm van de winkel was afgegaan. Daarop ging zij met haar man naar de winkel.

Ter plaatse zag het echtpaar dat er iets achter de voordeur van het pand brandde en dat de zaak vol met rook stond. De brandweer en politie kwamen ter plaatse. De brandweer bluste het kleine brandje. Daarna werd het pand gelucht.

Er bleek niets uit het pand te zijn weggenomen. Gezien de aangetroffen sporen gaat de politie uit van brandstichting. De eigenaresse deed aangifte. Aan getuigen die voor, tijdens of na de brand iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Voorstraat wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Verdachte rijdt agent aan

NIEUWEGEIN Een agent in zijn vrije tijd zag op maandagavond 31 maart de diefstal van een fiets. Eén van de verdachten reed hem met een bromfiets aan.

Rond 21.45 uur liep een agent in zijn vrije tijd op de Laarderschans. Hij zag dat zich daar twee jongens verdacht ophielden. Eén van hen zat op een scooter de ander stond bij een fiets. De agent liep door, maar hield het tweetal in de gaten. Vervolgens zag hij dat de scooterrijder langzaam wegreed en dat de andere jongen de fiets aan de achterkant optilde en ermee wegliep.

De agent rende achter het tweetal aan, riep dat hij van de politie was en zij moesten blijven staan. De verdachte liet de fiets vallen en rende hard weg. De agent werd vervolgens door de scooterbestuurder aangereden. Daarna ontstond een vechtpartij, waarbij de agent de scooterbestuurder, een 16-jarige jongen uit Nieuwegein, met de nodige moeite onder controle wist te krijgen. Bij de aanhouding liep de agent letsel aan zijn gezicht en voet op. De andere verdachte wist te ontkomen.

Door een buurtbewoner werd de politie gewaarschuwd. Agenten kwamen ter plaatse en namen de verdachte van hun collega over. De scooter en fiets zijn in beslag genomen.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en voor verhoor ingesloten. Het onderzoek naar hem en zijn medeverdachte wordt voortgezet. De agent heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

Hennepkwekerij

IJSSELSTEIN Door de politie werd op maandag 31 maart een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie rond
09.40 uur een onderzoek in een woning aan de Castor in. Er was niemand thuis, waarna de woning werd opengemaakt. In het pand troffen agenten een hennepkwekerij van ongeveer 130 planten aan. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. Terwijl de agenten bezig waren, kwamen de beide bewoners thuis. Het tweetal, een 30-jarige vrouw en een 38-jarige man, werd aangehouden. Beiden zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN De politie heeft op maandag 31 maart een verkeerscontrole op de Weg naar de Poort en op de Hollandhaven gehouden. In totaal werden 26 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: niet dragen autogordel (15), niet handenvrij bellen (5)en te hard rijden (3).