Persberichten Rijn & Venen, 10.55 uur

Utrecht, 01-04-2008

t Muizengaatje

BREUKELEN De politie heeft op maandag 31 maart tussen 15.15 uur en
16.20 uur gecontroleerd op de naleving van de geslotenverklaring op de Provinciale weg bij het zogenaamde Muizengaatje. Tien automobilisten werden bekeurd voor het negeren van de geslotenverklaring.

Gestolen fiets

MIJDRECHT Op maandag 31 maart werd een man aangehouden, die op een gestolen fiets reed.

Rond 14.10 uur zagen agenten een man op een vrij nieuw uitziende damesfiets rijden. Zij gaven hem een stopteken en vroegen het framenummer bij de politiemeldkamer na. De fiets bleek in 2005 in Breda te zijn gestolen. Daarop werd de verdachte, een 18-jarige jongeman uit Mijdrecht, aangehouden. De fiets werd in beslag genomen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

MAARSSEN De politie heeft op maandag 31 maart van 08.00 uur tot 09.30 uur een verkeerscontrole op de Verbindingsweg/Ruimteweg gehouden. Daarbij werd vooral op het negeren van het rode verkeerslicht gelet. Negen automobilisten werden bekeurd voor het door rood rijden. Ook werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs (2) en niet handenvrij bellen (1).

Verdachte omstandigheden

ABCOUDE Wegwerkzaamheden zorgden in de vroege nacht van maandag 31 maart op dinsdag 1 april voor onrust bij een bewoonster van Abcoude.

Rond 01.05 uur hoorde een bewoonster van het Zuster Claassenhof een vreemd geluid. Zij had het idee dat bij een nabijgelegen sportvereniging iets met een slijptol werd open geslepen en er mogelijk werd ingebroken.

De Abcoudse belde de politie en twee politie-eenheden gingen ter plaatse. Daarbij bleek dat er bij de sportvereniging niets aan de hand was. De geluiden bleken niet afkomstig te zijn van een inbraak, maar van wegwerkzaamheden aan de Rijksweg A2. Agenten belden de meldster terug en vertelden hun bevindingen. Daarna kon zij rustig van haar verdere nachtrust gaan genieten.