Persberichten stad Utrecht, 10.10 uur

Utrecht, 01-04-2008

Dubbele onderbroek

UTRECHT- Op maandag werd een onderbroekendief aangehouden. Omstreeks
23.30 uur werd een man aangehouden bij een overslagbedrijf. De man had dozen opengemaakt, hieruit twee onderbroeken gepakt en aangetrokken over zijn eigen onderbroek.

De man, 24-jarige uit Utrecht, werd gesnapt en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Belediging

UTRECHT- Op maandagavond werd een man aangehouden voor belediging. Omstreeks 20.30 uur stond een groepje jongeren op de Bernadottelaan. Toen agenten langsreden vond een 18-jarige man uit Utrecht het nodig iets te schreeuwen naar de agenten. De agenten liepen naar de man toen en hij vond het toen nodig hen te beledigen. De 18-jarige man uit Utrecht werd direct aangehouden.


450 km/u

UTRECHT In de nacht van maandag op dinsdag probeerde een laagvliegende bekende Engelsman een flitspaal te snel af te zijn: dat lukte. Een lasergun kreeg hem echter wel te pakken.

Rond 03.00 uur kreeg de politie de melding dat een auto meerdere malen met veel geluid en hoge snelheid over de onlangs geopende Lirpaweg in Leidsche Rijn was gereden. De auto zou daarbij meerdere malen zijn geflitst.

Agenten gingen via een sluiproute ter plaatse. Zij zagen dat een auto hen op de Lirpaweg met zeer hoge snelheid tegemoet kwam rijden. Een agent pakte een lasergun in de politieauto en richtte die op de laagvlieger. Tot de stomme verbazing van de agent gaf de lasergun een score van 450 km/u. De agenten deden de zwaailichten auto aan, zagen de auto voorbijvliegen, maar de bestuurder stopte verderop.

De agenten gingen naar de auto toe, zagen dat het een Bugatti Veyron was en herkende de bestuurder als een bekende presentator van een Engels autoprogramma.

De 47-jarige J.C. verklaarde met televisieopnamen bezig te zijn. Hij wilde in de (ook nog eens opgevoerde) Bugatti Veyron testen of hij een flitspaal te snel af kon zijn. Omdat de flitspaal een Nederlandse uitvinding is, vonden zij het leuk dat in Nederland te doen. Daar de Lirpaweg pas net open was, voor kilometers rechtdoor liep, (nog) geen kruisende wegen had en als belangrijkste was voorzien van een flitspaal, hadden zij besloten daar de test uit te voeren. Aan het begin en het eind van de weg hielden collegas van de coureur in de gaten of er geen overig verkeer was, om die niet in gevaar te brengen.

De agenten vroegen de digitale informatie uit de flitskast op. Daarbij was inderdaad de voorbijflitsende auto te zien, maar door de astronomische snelheid was het kenteken niet te lezen. J.C. had dus bewezen dat je een flitspaal te snel af kunt zijn, maar onbedoeld ook dat de lasergun hem wel bij kon houden.

De verdachte werd aangehouden en de auto werd mee naar het politiebureau genomen. In het politiebureau werd de boete vastgesteld op 5550. De Engelsman mocht na betaling op legale snelheid zijn weg in de Bugatti vervolgen.

Inbreker aangehouden

DE MEERN - De politie heeft een man op de Zandweg aangehouden omdat hij verdacht wordt van het inbreken in een bedrijf.

In de nacht van 31 maart op 1 april kreeg de politie omstreeks 03.20 uur een melding van een getuige dat een man zich verdacht ophield bij een bedrijf ter hoogte van de kruising Zandweg met de Castellumlaan. Op weg naar de locatie zagen agenten een man lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. De 24-jarige man uit Utrecht werd staande gehouden.

Een getuige bevestigde dat het de man betrof die getracht had bij het bedrijf in te breken. Bij het bedrijf bleek daadwerkelijk ingebroken te zijn. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Fietsdief aangehouden

UTRECHT In de nacht van maandag 31 maart op dinsdag 1 april heeft de politie een man aangehouden omdat hij en fiets had gestolen.

Rond 04.45 uur kreeg de politie een melding dat een man een fiets had weggenomen ter hoogte van de Seinedreef. Ter plaatse zagen agenten een man een fiets tegen een boom plaatsen en vervolgens weglopen. De
38-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De man had de fiets weggenomen en bij het zien van de politie de fiets snel tegen een boom geplaatst om weg te komen.