Gemeente Noordenveld

2008

Publicatie week 14 / 2008

Gepubliceerd op: 01 april 2008


* ONTVANGEN AANVRAGEN

Aanvragen om bouwvergunning

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat een aanvraag om bouwvergunning is ingediend voor:

- Oosterduinen A64 te Norg, het plaatsen van een blokhut
- Generaal van den Boschweg 7-9 te Veenhuizen, het plaatsen van twee deuren in een bestaand kozijn

- Kamplaan 10 te Roden, het oprichten van een garage/berging
- J.P. Santeeweg 131 te Nietap, het veranderen van een woning
- Kampweg 4 te Norg, het vergroten van een woning
- Dennekamp 6 te Alteveer, het vernieuwen van een gevel

Aanvraag sloopvergunning

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat een aanvraag om sloopvergunning is ontvangen voor:

- Merelhof 35 te Norg, het slopen van asbesthoudend dakbeschot
* PLANPROCEDURES

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij van plan zijn positief te beschikken op een verzoek om vrijstelling voor:
- 1e Energieweg 17 te Roden, vestiging inname-/uitgiftepunt van 2e hands kleding (Kledingbank)

- Oosterduinen A47 te Norg, het vergroten van een recreatiewoning
- Matsloot 4 te Matsloot, het plaatsen van een berging/opslag In verband hiermee ligt het verzoek met ingang van woensdag 2 april 2008 gedurende zes weken in het gemeentehuis voor een ieder ter inzage. Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder hierover schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken bij het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 109, 9300 AC te Roden.

* VERLEENDE VERGUNNINGEN/ONTHEFFINGEN/VRIJSTELLINGEN

Sloopvergunning

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij sloopvergunning hebben verleend voor:

- Klinkenkampweg 24 te Norg, het slopen van een asbesthoudende lijmlaag in de hal van een woning, 26 maart 2008
* TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGELEN

Peize

In verband met kinderspelen en een kermis wordt op 9 april 2008 vanaf 12.00 uur tot en met 13 april 2008 22.00 uur of zoveel langer of korter als nodig is, de volgende weg voor het verkeer afgesloten:
- De Pol, tussen de Zuurseweg en de Achteromweg
* WET MILIEUBEHEER

Ontwerpbesluit

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij van plan zijn positief te besluiten op de op 20 februari 2008 ingekomen aanvraag voor een vergunning als bedoeld in de Wet milieubeheer van:
- J. Tolner voor het veranderen en uitbreiden van een melkrundveehouderij, met toepassing van artikel 8:4 van de Wet milieubeheer. De inrichting is gelegen aan de Esweg 7 te Veenhuizen, kadastraal bekend gemeente Norg, sectie N, nummer 3217

Inzage
Het ontwerpbesluit en de overige van belang zijnde stukken liggen van
2 april tot 21 mei 2008 in het gemeentehuis voor een ieder ter inzage.

Zienswijzen
Gedurende genoemde termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerp naar voren brengen bij het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Noordenveld, Postbus 109, 9300 AC Roden. Degene, die mondeling een zienswijze naar voren wenst te brengen, moet de vakgroep milieu van de afdeling Ruimte & Samenleving hiervan tijdig in kennis stellen (tel.nr. 050-502 72 78), zodat een afspraak kan worden gemaakt op welk tijdstip mondelinge zienswijzen kunnen worden gegeven. Het bestuur stelt de aanvrager zo nodig in de gelegenheid te reageren op de naar voren gebrachte zienswijzen.
Indien geen zienswijzen naar voren zijn gebracht, wordt hiervan zo spoedig mogelijk nadat de termijn voor het naar voren brengen van zienswijzen is verstreken kennis gedaan en wordt het besluit op de aanvraag binnen vier weken nadat de termijn is verstreken genomen. Indien wel zienswijzen naar voren zijn gebracht wordt het besluit op de aanvraag binnen zes maanden na ontvangst van de aanvraag genomen.

Melding AmvB

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat een melding als bedoeld in artikel 8.40 van deze Wet is ontvangen van:

- H. Drent, ingevolge het Besluit landbouw milieubeheer, voor het in werking zijn van een reeds bestaand akkerbouwbedrijf, plaatselijk bekend Norgervaart 20a te Huis ter Heide. De stukken liggen met ingang van woensdag 2 april 2008 gedurende vier weken in het gemeentehuis voor een ieder ter inzage.

* BESTEMMINGSPLAN

Ontwerpbestemmingsplan transferium Hoogkerk Peizermade

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Noordenveld maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan Transferium Hoogkerk Peizermade ex artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening met ingang van woensdag 2 april 2008 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 1 te Roden.Dit bestemmingsplan omvat de aanleg van een transferium aan de noordzijde van Peizermade. Het plangebied ligt ingeklemd tussen de Drentselaan, de A7 en de N372 (Groningerweg). In grote lijnen omvat het transferium een omlegging van de Groningerweg, de aanleg van parkeerplaatsen, de bouw van een wachtruimte en de aanleg van een groene overgangszone aan de westzijde van het plangebied.
Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk kenbaar maken aan de Raad van de gemeente Noordenveld, Postbus 109, 9300 AC Roden, onder vermelding van `zienswijze ontwerpbestemmingsplan Transferium Hoogkerk Peizermade'. Een zienswijze kan gedurende de termijn van terinzageligging ook mondeling ingediend worden. Hiervoor kunt u contact opnemen met mevrouw L. Beerlink, tel. (050) 502 72 22.

Roden, 1 april 2008.
Burgemeester en wethouders van Noordenveld.

Vaststellen Bodemkwaliteitskaart en Bodembeheerplan Gemeente Noordenveld

Burgemeester en Wethouders hebben op 25 maart 2008 in ontwerp een gemeentelijke Bodemkwaliteitskaart en Bodembeheerplan op grond van de Vrijstellingsregeling grondverzet vastgesteld. Door het vaststellen van deze kaart kan van een aantal artikelen van het Bouwstoffenbesluit bodem- en oppervlaktewaterenbescherming vrijstelling worden verleend voor het hergebruiken van licht verontreinigde grond als bodem. De Bodemkwaliteitskaart en het bijbehorende Bodembeheerplan liggen, conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, van 2 april tot en met 13 mei 2008 in het gemeentehuis voor een ieder ter inzage. Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijze naar voren brengen bij het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 109, 9300 AC te Roden.

Vaststellen Bodemkwaliteitskaart en Bodembeheerplan Provincie Drenthe voor de provinciale wegbermen en kanaaloevers

Burgemeester en Wethouders hebben op 25 maart 2008 in ontwerp een provinciale Bodemkwaliteitskaart en Bodembeheerplan op grond van de Vrijstellingsregeling grondverzet vastgesteld. Door het vaststellen van deze kaart kan van een aantal artikelen van het Bouwstoffenbesluit bodem- en oppervlaktewaterenbescherming vrijstelling worden verleend voor het hergebruiken van licht verontreinigde grond als bodem. De Bodemkwaliteitskaart en het bijbehorende Bodembeheerplan liggen, conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, van 2 april tot en met 13 mei 2008 in het gemeentehuis voor een ieder ter inzage. Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijze naar voren brengen bij het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 109, 9300 AC te Roden.

Grenscorrectie Groningen - Noordenveld

In verband met de totstandkoming van het Transferium Hoogkerk hebben Gedeputeerde Staten van Groningen het initiatief genomen voor een grenscorrectie, waarmee het gebied van het transferium binnen de gemeente Groningen komt te liggen. Het betreft een wijziging van de grens tussen de gemeenten Groningen en Noordenveld, die tevens een wijziging inhoudt van de grens tussen de provincies Groningen en Drenthe. Gedeputeerde Staten van Groningen hebben nu een ontwerp voor de herindeling vastgesteld. Bij dit ontwerp is een kadastrale kaart gevoegd waarop de voorlopige nieuwe grens is aangegeven. Het herindelingsontwerp en de kaart liggen ter inzage vanaf 2 april t/m 27 mei 2008. Iedereen kan in deze periode een zienswijze over het ontwerp kenbaar maken.

De stukken liggen op drie plaatsen ter inzage:

- in het gemeentehuis van de gemeente Noordenveld, tijdens de openingsuren

- in het Gemeentelijk Informatiecentrum GIC, Kreupelstraat 1 (Prefectenhof) te Groningen, op maandag van 13.00-16.00 uur, op dinsdag t/m vrijdag van 9.00-16.00 uur, op donderdag ook van 18.00-20.00 uur

- in het Loket Bouwen en Wonen van de dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken, Gedempte Zuiderdiep 98 te Groningen, op werkdagen van 9.00-17.00 uur.
Gedurende de inzagetermijn van 2 april t/m 27 mei 2008 kan een ieder een zienswijze over het herindelingsontwerp inzenden aan Gedeputeerde Staten van Groningen, Postbus 610, 9700 AP Groningen.