Gemeente Wassenaar

Bestemmingsplan Waalsdorperlaan unaniem vastgesteld; bouw Amerikaanse ambassade in nieuw stadium

De gemeenteraad van Wassenaar heeft in de vergadering van 31 maart jl. unaniem het bestemmingsplan Waalsdorperlaan vastgesteld. Dit bestemmingsplan maakt de bouw van de Amerikaanse ambassade mogelijk. De gemeenteraad heeft uitgebreid aandacht besteed aan vier randvoorwaarden, zoals die bij de komst van de Amerikaanse ambassade zijn geformuleerd. Geconstateerd is dat aan al deze randvoorwaarden geheel of vrijwel geheel wordt voldaan. Het betreft respectievelijk de ruimtelijke en landschappelijke inpassing, een veilige verkeersontsluiting en voldoende parkeergelegenheid, een tijdige en passende oplossing voor de huidige gebruikers en sportverenigingen en een oplossing voor het persoonlijk recht.

Het college van B&W wees er tijdens het raadsdebat op, dat de uitwerking van het bestemmingsplan, het groencompensatieplan en het buurtverkeersplan uiteraard in goed overleg met de raad en direct betrokkenen zullen worden gerealiseerd. Mogelijke onduidelijkheden gedurende het verdere proces worden verhelderd met het oog op het bereiken van een goede oplossing.

Na dit besluit van de raad wordt het vastgestelde bestemmingsplan Waalsdorperlaan gedurende zes weken ter inzage gelegd en ter goedkeuring gezonden aan het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Binnen de termijn van ter inzage legging kunnen bedenkingen worden ingediend bij Gedeputeerde Staten.

Meer informatie over het project Amerikaanse ambassade Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl