Politie Zeeland


---


O-638-2008 Drie mogelijke inbrekers aangehouden
Tijdens hun surveillance vannacht omstreeks 04.06 uur zagen twee agenten van de Zeeuwse politie op de Vogelzangsweg in Goes een personenauto rijden.
Het voertuig reed enkele straten in en de bestuurder wist kennelijk niet goed waar hij/zij naartoe moest. De agenten gaven de auto een stopteken. In de auto zaten twee mannen en een vrouw. Tijdens hun identiteitscontrole zagen de agenten in de auto inbrekerswerktuig liggen. Omdat het volgens de A.P.V. van Goes verboden is om 's nachts (zonder redelijk doel) met inbrekerswerktuig op pad te gaan, zijn de drie aangehouden. In de auto werden messen aangetroffen, evenals een betonschaar, schroevendraaiers en harddrugs. De verdachten betroffen een 25-jarige man uit de gemeente Middelburg, een 19-jarige man uit Sint Willibrord en een 18-jarige vrouw uit Breda. Zij zijn alledrie overgebracht naar een politiecel in Torentijd. De politie zal de zaak vandaag uitgebreid onderzoeken.

O-639-2008 Bedrijfsinbraak in Rilland
Vanmorgen vroeg om 03.47 uur kwam een melding binnen van een getuige dat er vermoedelijk werd ingebroken in een bedrijf aan de Haltestraat in Rilland.
Uit onderzoek bleek dat inderdaad zo te zijn. Agenten troffen in het bedrijf een raam aan dat was geforceerd. Uit het bedrijf was computerapparatuur weggenomen. Een getuige had een auto met hoge snelheid weg zien rijden bij het bedrijf, nadat hij diverse personen had zien rommelen bij het bedrijf. Van deze getuige is een verklaring opgenomen door de politie. Ook gaat de afdeling technische recherche sporenonderzoek doen in het bedrijf.

Z-640-2008 Onder invloed, Terneuzen
In de Westkolkstraat in Terneuzen is vannacht een 29-jarige Belg uit Lauwe aangehouden door de Zeeuwse politie.
De man werd gecontroleerd in bovengenoemde straat omstreeks 22.03 uur gisteravond. Uit de blaastest die hij moest ondergaan bleek dat hij meer dan drie keer teveel had gedronken. Ook verklaarde de man dat hij softdrugs had gebruikt. Toen de agenten zijn rijbewijs wilden invorderen bleek dat hij dit niet bij zich had. Hierom is zijn voertuig op het politiebureau gestald. Als de man zijn rijbewijs kan overleggen aan de politie dan mag hij zijn auto weer meenemen. (Of in ieder geval iemand van wie het rijbewijs niet is ingevorderd.) Als de auto langer dan vijf dagen op het politiebureau blijft staan dan moet de man stallingskosten gaan betalen.

W-641-2008 Ernstig ongeval
Omstreeks 10.38 uur vanmorgen vond een ernstig ongeval plaats op de Sloeweg Noord in Ritthem. (N254)
Twee vrachtwagens zijn tegen elkaar aangebotst en volgens de melding zijn er ook twee gewonden. De traumaheli is ter plaatse gekomen en is inmiddels geland. Ook is de brandweer ter plekke om de weg weer enigszins berijdbaar te maken. Door brandstoflekkage was de weg onbegaanbaar. De brandweer is met korrels en ontvetter bezig de weg weer toegankelijk te krijgen. De weg is tijdelijk afgesloten en er wordt een omleiding gerealiseerd. (Wordt aangeduid) Eén van de chauffeurs is zijn auto uitgeslingerd. Eén vrachtwagen was geladen met personenauto's en één was geladen met containers. De rijrichting van de vrachtwagens is niet bekend, evenals de gegevens van de chauffeurs. Zodra er meer bekend is volgt nadere berichtgeving. De hulpverleners zijn op dit moment nog druk doende op de plaats van het ongeval, dus ik verwacht niet dat er voor de lunch een bericht met aanvulling komt.





Politie Zeeland