Resultaten KWIN-enquête


1 apr 2008

Onderdeel: Animal Sciences Group

In de eerste helft van maart konden de afnemers van KWIN-Veehouderij via een enquête op internet aangeven welke onderdelen van KWIN-V ze gebruiken en hoe ze de publicatie beoordelen.
Er zijn 91 reactie binnengekomen, waardoor we een goed beeld gekregen hebben. Iedereen die de enquête heeft ingevuld, bedanken we hartelijk.

De vraag welke onderdelen men gebruikt, levert het volgende overzicht op met per onderdeel het percentage dat een hoofdstuk gebruikt: Algemeen 60%
Rundvee 80%
Schapen 25%
Geiten 34%
Paarden 23%
Varkens 63%
Pluimvee 56%
Konijnen 20%
Nertsen 18%
Â
De gebruikers van KWIN-V bevinden zich vrij gelijkmatig verdeeld over de diverse beroepsgroepen (elk 10-15%): banken, accountancy, makelaardij, voorlichting/advies, veehouders, onderwijs. Het aandeel gebruikers bij overheid en toelevering ligt wat lager. Gemiddeld krijgt de inhoud van KWIN-V een 7,7 en de vindbaarheid van informatie en gebruiksgemak een 7,5 (op een schaal van 1-10). Het âup to dateâ zijn scoort vrij redelijk, terwijl dat toch best lastig is voor een boek dat 1 keer per jaar uitkomt en waarvan de inhoud al enkele maanden voor verschijning bepaald is.
Driekwart van de afnemers wil gewoon het boek in plaats van de digitale versie en van de resterende kwart die kiest voor de digitale versie, wil 80% graag een pdf per hoofdstuk. Tweederde van de afnemers heeft de KWIN-V bij voorkeur exclusief BTW (nu is dat nog grotendeels inclusief BTW). Er zijn verder wat losse opmerkingen gemaakt over welke informatie men mist of welke informatie verbeterd zou kunnen worden. Hier zit echter geen eenduidige lijn in.

Vernieuwing
Op basis van de reacties wordt de KWIN-Veehouderij 2008-2009 exclusief BTW! Voor de digitale gebruikers handhaven we de indeling van 1 pfd per hoofdstuk. De nieuwe uitgave wordt half augustus verwacht.

Contact
Izak Vermeij
Tel. 0320 - 293 519
Izak.vermeij@wur.nl