2,4 Miljoen subsidie voor technologische doorbraken in scheepvaart

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat stelt dit jaar 2,4 miljoen euro beschikbaar voor een innovatie-impuls voor de zeescheepvaart. Hiermee stimuleert de overheid projecten die de zeescheepvaart logistiek efficiënter, duurzamer en veiliger maken. De subsidie maakt onderdeel uit van de Innovatie-impuls voor de zeevaart, waarvoor deze kabinetsperiode 10 miljoen beschikbaar is.

Voor de Innovatie-impuls voor de zeevaart is de Subsidieregeling Maritieme Innovatie in het leven geroepen. Doel van de subsidieregeling is dat technologische doorbraken worden bereikt op het terrein van duurzame en veilige scheepvaart en van logistiek efficiëntie.

In 2008 is 400.000 euro beschikbaar voor projecten met projectkosten tot 50.000 euro. Voor deze projectvoorstellen konden zeescheepvaartondernemingen vanaf begin maart aanvragen indienen. De voorstellen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst en de indieningstermijn staat open tot en met 31 oktober 2008.

Ook is in 2008 twee miljoen euro beschikbaar voor projecten met projectkosten vanaf 50.000 euro. Hierbij wordt gewerkt met een tender (beoordeling via rangschikking). Dit soort projectvoorstellen kan vanaf 1 april 2008 worden ingediend. De uiterlijke indieningsdatum is 27 juni 2008.

SenterNovem voert de Subsidieregeling Maritieme Innovatie uit in opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Meer informatie op: www.senternovem.nl/smi/

Noot voor redacties (