Gemeente Etten-Leur

Etten-Leur topper in huisvesting bij generaal pardon

image
image

Gezamenlijk persbericht van Woonstichting Etten-Leur en Gemeente Etten-Leur

Etten-Leur topper in huisvesting bij generaal pardon

Etten-Leur staat genoteerd als absolute topper in Noord-Brabant op het terrein van huisvesting als het gaat om asielzoekers die onder de pardonregeling vallen. Deze score meldt de website thuisgeven.nl. Volgens de nieuwe telling heeft Etten-Leur zelfs al 67 in plaats van 54 personen gehuisvest.

Gemeenten en woningcorporaties hebben afgesproken om alle asielzoekers, die onder de pardonregeling vallen, snel een thuis te bieden. En dat voor 1 januari 2010. In totaal gaat het om 27.500 mensen. Een taak voor 443 gemeenten, die ze binnen 30 maanden moeten realiseren. Inmiddels zijn 8 maanden verstreken. Tijd voor een tussenstand. Een groot deel ligt achter op schema, maar Etten-Leur doet het goed. Voor Etten-Leur zou het over 61 mensen gaan. Met de sluiting van het AZC in Etten-Leur vorig jaar werd lokaal een extra inspanning gevraagd om op korte termijn huisvesting te bieden. Etten-Leur heeft dit aantal mede door de betrokkenheid van Woonstichting Etten-Leur (WEL) snel gerealiseerd en heeft volgens de nieuwe telling zelfs al 67 in plaats van 54 personen gehuisvest.

Hoofd Wonen & Service van Woonstichting Etten-Leur, Rob van Son, is trots. "Huisvesting is één van de belangrijkste zaken voor ieder mens. Wij beseffen dit als geen ander. Als het mogelijk is om daarnaast nog meer te bieden dan vinden wij als WEL dat je dit mee moet nemen. We zijn daarom blij, dat we in nauwe samenwerking met de gemeente in staat zijn geweest om de "gepardonneerden" dit aanbod te hebben kunnen doen. We streven ernaar om dit in de komende tijd met nog meer partners uit te breiden, zodat we ook op het gebied van werken en leren mogelijkheden kunnen bieden aan deze groep mensen."

"Het aantal is niet het belangrijkste, het gaat om de kansen en mogelijkheden die we de mensen kunnen bieden", aldus Edwin van Es, Coördinator Werk, Inkomen en Zorg van de Gemeente Etten-leur. "We zijn blij dat we de druk van het MOETEN huisvesten niet zo meer voelen, nu kunnen we ons op andere gebieden, zoals werk, scholing en dergelijke gaan richten. Het is goed om te ervaren dat de mensen die in Etten-Leur zijn gehuisvest zich nu eindelijk thuis kunnen voelen."

Werk in uitvoering
WOZ-portaal

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl