Gemeente Wervershoof


* Bekendmakingen

Meer busvervoer Connexxion in West-Friesland

19 mrt 2008
Busvervoer Connexxion Vanaf half december gaat Connexxion meer busvervoer leveren in West-Friesland. Voor een aantal lijnen levert dat verbeteringen op.
AIn stedelijk gebied kunnen reizigers vaker per uur reizen. Nieuwe woonwijken door de bus aangedaan. En verbindingen waar nu alleen in de spits wordt gereden, worden volwaardige buslijnen.Een van de nieuwe nieuwe verbindingen is die tussen Heerhugowaard en Langedijk en een andere tussen Venhuizen en Stede Broec.

De lijndienst 131 (Hoorn - Zwaag - Zwaagdijk - Wervershoof - Andijk) is in vergelijking met de eerdere voorstellen uitgebreid. Tussen 5.00 uur en 6.00 uur en tussen 19.00 en 23.00 uur rijdt er een keer p/u een bus en in de tussenliggende periode twee keer p/u. Van Wervershoof naar Grootebroek overigens één keer p/u.

Een andere verbetering is het vervangen van de oude lijn Enkhuizen naar Lelystad door een scholierenlijn. Deze rijdt nu 1x in de ochtend en 1x in de middag van Wervershoof via Andijk, Grootebroek en Enkhuizen naar Lelystad.

Lijn 233 (Wervershoof - Onderdijk - Medemblik) wordt definitief een recreatielijn: gedurende de zomermaanden (zes maanden) tussen 9.00 uur en 22.00 uur 1x per uur.

Lijn 234 (de sneldienst van Wervershoof via Medemblik naar Amsterdam) vervalt definitief. Met een aanzienlijke betere bereikbaarheid van Hoorn kan dit vervangen worden door de treinverbinding tussen Hoorn en Amsterdam.

Bussen schoner
De bussen worden schoner. Alle stadsbussen voldoen aan de hoogste milieunorm (EEV), die tot voor kort alleen met aardgasbussen gehaald kon worden. Dat betekent een aanzienlijke afname van de uitstoot van roet en fijnstof. De bussen zijn rolstoeltoegankelijk en voorzien van airconditioning. In de bussen worden de haltes automatisch omgeroepen. Bovendien is in de bus de eerstvolgende halte steeds zichtbaar.

Dalurenkaartje en OV-chipkaart
Bij de introductie van de nieuwe concessie komen er acties voor specifieke doelgroepen. Er komt weer een dalurenkaartje. Net als in de rest van Noord-Holland wordt het tarief voor de OV-chipkaart 10 cent per kilometer.

Aangepaste dienstregeling
Vanwege grootschalige werkzaamheden in Alkmaar wordt tot en met de eerste helft van 2009 een aangepaste dienstregeling gereden. De komende tijd stelt Connexxion de nieuwe dienstregeling in overleg met de provincie op.

Download het overzicht met alle geplande veranderingen in West-Friesland

Raadhuisplein 1 1693 EA of Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171