Persberichten Eemland zuid, 11.50 uur

Utrecht, 01-04-2008

Fietsendief

AMERSFOORT- De politie heeft op maandagmiddag een verdachte aangehouden die een fiets had gestolen.

De 35-jarige vrouw uit Amersfoort, werd door omstanders, omstreeks 15.50 uur betrapt toen zij een onafgesloten fiets meenam vanaf de Regenboog. Hierop is de politie gealarmeerd die de vrouw heeft aanhouden en meegenomen voor verhoor.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd aan Binnen de Veste een auto zonder inzittende aangetroffen, die nogal vreemd geparkeerd stond.

Omstreeks 16.20 uur schreven agenten een bon uit omdat de auto op het trottoir geparkeerd stond. Toen zij dit deden zagen zij dat diverse kledingsstukken met prijslabels en alarmlabels op de achterbank lagen. Hierop hebben agenten een onderzoek ingesteld en de auto geobserveerd. Kort daarop liepen vier mannen, in de leeftijd van 21 tot 35 jaar allemaal afkomstig uit Polen, bij de auto. Toen zij de agenten zagen gingen drie van de mannen er vandoor, een van hen kon direct worden aangehouden. Het drietal liep het plantsoen in en werden daar aangehouden. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor en inverzekering gesteld.

Verkeersongeval

AMERSFOORT- Maandagmiddag heeft er aan de Holkerweg een ongeval plaatsgevonden.

Omstreeks 13.15 uur reed een 35-jarige man uit Nunspeet op de rotonde Holkerweg/Paladijnenweg, toen hij rechtsaf de Paladijnenweg op reed. Tegelijkertijd wilde een scooter op de Holkerweg rechtsafslaan. Mogelijk schrok de bestuurder van de scooter en kwam hierdoor ten val. De 45-jarige bestuurder van de scooter uit Leusden is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Hennepplantage

HOOGLAND- Aan de Bunschoterstraat is op maandagmiddag een hennepplantage ontmanteld.

Bij de politie was informatie binnengekomen dat zich in een woning aan de Bunschoterstraat een hennepplantage bevond. In de woning werden kweekruimte en bijna 800 hennepstekken aangetroffen. Het apparatuur en de planten zijn in beslag genomen. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar de 54-jarige bewoner van de woning.