Gemeente Geertruidenberg


Renovatie kiosk loopt ten einde

Foto: Jan Kommers

De renovatie van de kiosk is in een afrondende fase. De betonrenovatie en de aangebrachte graffitiwerende laag zijn klaar en de steigers zijn bijna verdwenen. De kiosk heeft weer de uitstraling die dit monument verdient.

De sierelementen in de uitsparingen van de rand zijn voorzien van een nieuwe verflaag. Op het dak is een nieuw dakbeschot aangebracht, waarna de leiendekker het dak heeft voorzien van nieuwe leitjes. Een nieuwe gootvoorziening zorgt voor een goede afvoer van het regenwater. De komende weken worden de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet. Het nieuwe, maar vooral veilige, hekwerk staat binnenkort op de kiosk. Een nieuwe trap ontbreekt straks uiteraard niet. Een belangrijk element van de kiosk, de sierharp, wordt pas teruggeplaatst als de renovatiewerkzaamheden klaar zijn. Een ander belangrijk onderdeel waar de komende weken aan wordt gewerkt, is het prachtige verlichtingsplan. De verlichting van de buitenkant van de kiosk wordt aangesloten op de straatverlichting. Daarnaast biedt de verlichting in het plafond straks onbeperkte mogelijkheden om de kleur van het licht aan te passen aan de sfeer van het gebruik van de kiosk.

Tot slot wordt het plafond voorzien van een nieuwe stuclaag. Niet alleen de kiosk wordt onder handen genomen, ook het straatwerk rondom de kiosk ligt er binnenkort weer netjes bij. Als het straatwerk straks klaar is, kijkt u maar eens of er u niets opvalt. Via de website www.veersekiosk.nl kunt u de voortgang van de renovatie van de kiosk op de voet volgen.