Gemeente Teylingen


Warmonders benutten wijkbezoek


01 april 2008

PERSBERICHT 31 maart 2008 - Zaterdagmiddag bezocht het gemeentebestuur van Teylingen Warmond. Het wijkbezoek was deze keer in het gebied ten Noordwesten van de Herenweg en de Oranje Nassaulaan. Bewoners rond het woonzorgcentrum Liduina maakten optimaal gebruik van deze mogelijkheid om raadsleden en collegeleden te spreken. Bij het woonzorgcentrum hadden zij een actie voorbereid. Op de wijkmark in Het Trefpunt werd hier uitgebreid over doorgepraat. Bewoners vroegen ook aandacht voor andere zaken, zoals het opknappen van speelplaatsen en de parkeerproblematiek.

Ter plaatse in gesprek met inwoners
Om 13.00 uur vertrokken twee groepen met vertegenwoordigers van de gemeente om de wijk te inspecteren. Een groot aantal inwoners wandelde mee. Eén groep vertrok vanuit de Brandweerkazerne en de andere vanuit Het Trefpunt. De aandachtspunten die door de burgers waren ingestuurd, werden tijdens de wijkwandeling bezocht. De ontwikkeling van het woonzorgcentrum Liduina werd door veel bewoners als aandachtspunt opgegeven. Vandaar dat de route hiervoor was aangepast. Beide groepen bezochten de locatie. Ter plekke gaven de inwoners hun mening over de plannen en uitten hun zorg. Met een lint was aangegeven waar het gebouw precies zou komen te staan. De opkomst bij het woonzorgcentrum was groot.

Naast de ontwikkeling van Liduina kwamen ook de gaten in de weg van de Oude Dam ook ter sprake. Aan de gemeente werd gevraagd hier wat aan te doen. Zoals tijdens de eerdere wijkbezoeken kwam ook in Warmond het opknappen van diverse speelterreinen aan de orde. Dat speelvoorzieningen de aandacht verdienen is voor de gemeenteraad de aanleiding geweest 800.000 euro beschikbaar te stellen om in de komende periode de speeltuinen aan te pakken. De gemeente maakt beleid voor een evenwichtige verdeling van speelplaatsen binnen de gemeente Teylingen.

Druk bezochte wijkmarkt in Het Trefpunt
De wijkmarkt begon om 15.00 uur. In de zaal stonden marktkramen met verschillende thema's. Bij de marktkraam `Ruimte' had woonstichting Vooruitgang een maquette geplaatst over de nieuwbouw van Liduina. Dit trok de aandacht van de bezoekers. Bij andere kramen stond informatie over de dienstverlening van de gemeente en over het groenverbeterplan. Mensen kwamen gewoon binnenlopen om met de gemeentebestuurders van gedachten te wisselen. Sommigen uit nieuwsgierigheid en anderen kwamen met een specifiek aandachtspunt. Al met al was het een gezellige drukte op de wijkmarkt. Voor de gemeenteraad was het een nuttige middag.

2008-03-29 wijkmarkt 3

Hoe nu verder?
De gemeente besteed aan alle aandachtspunten die vóór en tijdens het wijkbezoek zijn doorgegeven de nodige aandacht. Sommige zaken vergen tijd, denk bijvoorbeeld aan het parkeerbeleid. Hier is niet snel een oplossing voor te vinden. Andere problemen of ongemakken kunnen snel worden aangepakt, zoals onderhoudsaspecten, dat gebeurt dan ook. Een aantal bewoners krijgt rechtstreeks bericht over de afhandeling van hun punten.

Het volgende wijkbezoek is in Sassenheim op 14 juni in 't Onderdak. Inwoners met klachten over de leefomgeving hoeven niet te wachten tot het wijkbezoek. Deze meldingen kunnen inwoners altijd melden via www.teylingen.nl (meldpunt leefomgeving) of telefoon 0252-783 300.