Gemeente Drechterland


1-4-2008
meest recente vergadering

Besluitenlijst raadsvergadering 31 maart beschikbaar

In de openbare raadsvergadering van 31 maart heeft de gemeenteraad een aantal besluiten genomen. Het overzicht is beschikbaar. Inkoop- en aanbestedingsbeleid
De raad heeft de nota Inkoop- en aanbestedingsbeleid Drechterland 2008 vastgesteld. Deze nota bevat de spelregels en procedures die gevolgd dienen te worden voor opdrachten tot levering van goederen en van diensten alsmede het aanbesteden van werken.
De nota werd door aanvaarding van een amendement (gesteund door D66/GroenLinks, PvdA en VVD) op één punt gewijzigd. Dit betreft de verlaging van het bedrag voor aanbesteding van werken waarbij met één offerte kan worden volstaan (van ⬠50.000,-- naar ⬠20.000,--).

Algemene Plaatselijke Verordening
Een nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Drechterland 2008 werd vastgesteld. Nieuw daarin is onder andere dat het kapverbod voor bomen in een aantal nieuwbouwwijken in de gemeente is komen te vervallen.

Wijziging bestemmingsplan Buitengebied 2004
Besloten is een wijzing van bestemmingsplan Buitengebied 2004 in procedure te brengen. Dit bestemmingsplan betreft het buitengebied van de voormalige gemeente Venhuizen. De wijziging houdt in dat de twee bestaande windmolens overeenkomstig de bepalingen van het oude bestemmingsplan van 1993 kunnen worden vervangen.

Comptabiliteitsbesluit
Met dit besluit zijn een aantal ramingen van de begroting 2008 aangepast aan nieuwe ontwikkelingen.

Verder is het verslag van de raadsvergadering van 25 februari 2008 en van de rondetafelgesprekken van 10 maart 2008 vastgesteld.

Heeft u nog vragen over de genomen besluiten, dan kunt u contact opnemen met de raadsgriffier, de heer W.G. Westhoff, (0228) 352208, u kunt emailen door hier te klikken.