Gemeente Urk

Inzameling oud papier op Urk vanaf 1 mei via blauwe containers

Vanaf 1 mei wordt het oud papier en karton op Urk maandelijks ingezameld via blauwe papiercontainers. Hierdoor wordt het oud papier op Urk efficiënter ingezameld en wordt er een betere papierrecycling nagestreefd. De papieropbrengst blijft hierbij ten goede komen aan de inzamelende papierverenigingen. De bewoners die een papiercontainer hebben aangevraagd krijgen persoonlijk bericht over de dag waarop men de papiercontainer ontvangt en op welke nieuwe inzameldag het oud papier vanaf mei wordt opgehaald.

De oude manier van los papier inzamelen komt met de komst van de blauwe papiercontainer te vervallen. De enige uitzondering hierin is het oude gedeelte van Urk (Wijken 1 tot en met 8). De betreffende bewoners ontvangen hierover apart een brief. Voor alle overige woningen geldt dat daar geen los papier meer wordt opgehaald vanaf 1 mei.

Meer informatie
Voor meer informatie over de omwisselingen van afvalcontainers of over de wijzigingen in de afvalinzameling op Urk, kunnen bewoners contact opnemen met het Serviceportaal van de gemeente Urk, tel. (0527) 689868. Met overige vragen over de afvalinzameling kan men contact opnemen met de klantenservice van ROVA, tel. (038) 4273777 of e-mail: info@rova.nl. Meer informatie over de afvalinzameling is te vinden in uw afvalwijzer en op de website van de gemeente Urk (www.urk.nl) en de website van ROVA (www.rova.nl).