Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Inhoud pagina: Nominaties voor de Prijs voor het beste kwaliteitshandvest 2008


1 april 2008

De gemeenten De Ronde Venen, Dordrecht en Woerden zijn genomineerd voor de Prijs voor het beste kwaliteitshandvest 2008. In totaal hebben 21 overheidsorganisaties zich aangemeld voor deze prijs. De inzendingen waren afkomstig uit de sectoren gemeenten, provincies, politie, GGD en grote uitvoeringsorganisaties. Deze organisaties verbeteren de dienstverlening door concrete beloften te doen waaraan zij door de burger kunnen worden gehouden. Dat moet een goed gebruik worden voor dienstverlenend Nederland, vindt staatssecretaris Ank Bijleveld. "Zeggen wat je doet en doen wat je zegt". Op dit moment hanteren circa 120 organisaties in de publieke sector een kwaliteitshandvest met servicenormen.

De uitreiking van de Prijs voor het beste kwaliteitshandvest 2008 vindt plaats tijdens de Nationale Conferentie Servicenormen en Klantgerichte Publieke Dienstverlening "Zeggen wat je doet en doen wat je zegt" in De Doelen, Rotterdam, op woensdag 23 april 2008. De afsluitende plenaire sessie waarin dit gebeurt begint om 15.50 uur in de Grote Zaal van De Doelen. De winnaar ontvangt een bronzen beeld uit handen van staatssecretaris Ank Bijleveld. Voor de winnende organisatie is er de dag na de prijsuitreiking een bijzondere verrassing op locatie.

De jury is in 2008 is als volgt samengesteld:
* De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties A. Bijleveld (voorzitter);
* De Nationale Ombudsman, de heer A. Brenninkmeijer;
* Bestuursvoorzitter Sociale VerzekeringsBank en voorzitter van de Handvestgroep, de heer E. Stoové;
* Voorzitter van de Stuurgroep Dienstverlening van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en burgemeester van Roosendaal, de heer M.J.H. Marijnen.

Op www.publiekedienstverlening2008.nl (extern) is meer informatie te vinden over de prijs, de jury en de conferentie. Naar boven

---

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties