Gemeente Groningen

Afspraken over meer sfeer in Euroborg
De Euroborg moet leuker. Dat vinden de gemeente Groningen en de ondernemers van het complex. Ze hebben afspraken gemaakt over verhoging van de sfeer, verbetering van de bewegwijzering en een gezamenlijke marketingstrategie.

foto euroborg De verbeteringen beginnen dit voorjaar al. Er komen onder meer vlaggenmasten en banieren langs de Boumaboulevard, drie kunstwerken van Marte Röling en grote afbeeldingen van bekende spelers van FC Groningen. Verder wordt de bewegwijzering in en bij de P-garage verbeterd en de fietsroute door De Linie parallel aan het Winschoterdiep naar de Boumaboulevard afgebouwd.

Miljoenen
Het Groningse stadsbestuur steekt dit jaar twee ton in de uitvoering van de afspraken die in het convenant tussen de gemeente en het Euroborg Platform zijn gemaakt. Het is van plan ook volgend jaar hier twee ton voor uit te trekken. De ondernemers in de Euroborg doen een vergelijkbare investering in gezamenlijke marketing. Deze investeringen komen bovenop de miljoenen die er al in het Europapark worden gestoken voor bijvoorbeeld een fietstunnel, bruggen, verlichting en inrichtingsplannen.
Gepubliceerd op: dinsdag 1 april 2008
dinsdag 1 april 2008:
Afspraken over meer sfeer in Euroborg