Gemeente Oirschot

Buurtbeheer en gemeente tekenen convenant buurtbeheer 14 convenant buurtbeheer WEB.jpg

Oirschot heeft zes buurtbeheerprojecten die zich bezighouden met de leefbaarheid en veiligheid in hun buurt. Zij houden zich bezig met verkeersonveilige situaties en veilige schoolroutes, parkeerproblemen, aanpak donkere en onveilige plekken, speelvoorzieningen en overlastsituaties. Samen met de gemeente en de politie werken zij aan een schone, prettige en veilige leefomgeving. Om deze samenwerking nog beter te laten verlopen zijn er een aantal afspraken gemaakt. Deze afspraken zijn vastgelegd in een convenant buurtbeheer en gemeente.

Tijdens de jaarlijkse vergadering gezamenlijke buurtbeheerprojecten tekenden alle partijen het vernieuwde convenant buurtbeheer.

EUR500 extra voor buurtbeheer

Buurtbeheer is meer dan een schone en leefbare buurt. De gemeente vindt het belangrijk dat buurtbeheerprojecten zich met leefbaarheid bezighouden. Daarom kunnen buurtbeheerprojecten een beroep doen op een bedrag van maximaal EUR500 per jaar om projecten op het gebied van leefbaarheid te organiseren. Dit kan bijvoorbeeld een actie tegen hondenpoep zijn of het organiseren van een opruimdag, maar het mag ook ingezet worden voor een burendag of een buurtbarbecue. Als de actie maar bijdraagt aan de sociale cohesie in de buurt.