Gemeente Oirschot

Oirschotse jeugd geeft haar mening

Jongerenpanel verzamelt 790 enquêtes

De Oirschotse, Spoordonkse en Beerse jeugd heeft luid en duidelijk haar mening gegeven; er werden maar liefst 790 van de 2975 verzonden enquêtes teruggestuurd. Een groot succes, ondanks de behoorlijke lengte van de enquête. Op 3 april om 20.00 uur worden in jongerencentrum Ramblaz de resultaten bekend gemaakt. Daarna heeft het publiek de mogelijkheid om in discussie te gaan met de politiek. De Oirschotse jeugd is op deze avond meer dan welkom!

In de enquête werden vragen gesteld over het welzijn van de jongeren (12 t/m 25 jaar). Is er genoeg te doen voor de jongeren? Kun je makkelijk aan woonruimte komen of is de weg naar school of werk wel veilig genoeg? Met de uitkomsten van de enquête wil het JPO (JongerenPanel Oirschot) de politiek overtuigen om bepaalde dingen wel, niet of anders te doen. Ook wil het panel zelfstandig acties ondernemen om het de Oirschotse jeugd nog beter naar de zin te maken.

Resultaten
Voorzitter Fons Steggink: "Zonder al te veel te willen verklappen kwamen naast de bekende klachten over het starters-woningtekort en het kunstgrasveld ook enkele verrassende resultaten uit het onderzoek. Maar daarvoor willen we nogmaals verwijzen naar de presentatie op 3 april. Het zou gek zijn als de politiek na dit grootse onderzoek niet naar ons zou willen luisteren."