AutoRai

Unieke Nissan GT-R nu te bestellen

(4/1/2008)
Nissan heeft de prijzen vastgesteld van de GT-R, de supercar die vanaf maart 2009 leverbaar is. De auto wordt leverbaar in drie varianten voor prijzen tussen de 119.900 en 123.900 euro. Tevens zijn Nissan High Performance Centra opgericht in Europa, die zich met verkoop en service van de GT-R bezighouden en waar de auto vanaf nu is te bestellen.
Vanaf 4 april is de website www.gtrnissan.com in de lucht, waar online een GT-R kan worden gereserveerd. Zowel bij reservering via een van de Nissan High Performance Centra als bij reservering online, dient een borgsom van 5.000 euro te worden gestort. Voor aankoop van de in beperkte aantallen beschikbare GT-R geldt het principe âwie het eerst komt...â.

Voor Nederland is Nissan-dealer Visscher Amsterdam als High Performance Centre aangesteld met Peter van Wijk als contactpersoon. Visscher Amsterdam is gevestigd aan de Schepenbergweg 43 in Amsterdam Zuidoost (telefoon 020 691 02 01, fax. 020 691 07 31).

Drie versies
Er komen drie versies van de Nissan GT-R, stuk voor stuk voorzien van een 480 pk sterke 3,8-liter V6-motor, vierwielaandrijving en een sequentiële zestrapsautomaat met dubbele koppeling die ook handmatig door middel van flippers aan het stuur kan worden bediend. De bestuurder kan zijn GT-R elektronisch afstemmen op het door hem gewenste rijgedrag: rustig door de stad, om bijvoorbeeld boodschappen te doen, of supersportief op wegen die zich daarvoor lenen. Dat resulteerde tijdens tests op de befaamde Nürburgring in een rondetijd van 7 minuten en 38 seconden, waarmee de GT-R zo goed als alle gerenommeerde supersportautoâs achter zich laat. De basisversie van de GT-R kost in Nederland 119.900 euro inclusief BPM en BTW. Voor de Premium Edition komt daar 2.000 euro bij en de prijs van de Black Edition, in speciaal zwart (Satin Black) of zilverkleur (Ultimate Silver) uitgevoerd, is 4.000 euro hoger dan die van het basismodel.

De Black Edition heeft als enige een in zwart en rood leder uitgevoerd interieur. In de andere versies wordt ofwel zwart ofwel grijs leder toegepast in het luxueuze interieur.

De Nissan GT-R is een buitengewoon compleet uitgevoerde auto. De lijst van beschikbare extraâs is dan ook beperkt tot een navigatiesysteem (vanaf september 2009) en Dunlop SP Sport 600 DSST runflat-banden.

Speciaal programma
De Nissan GT-R is in alle opzichten een heel bijzondere auto. De toekomstige eigenaren zijn dan ook pure liefhebbers die de zeer geavanceerde techniek en de grootse prestaties van de auto op waarde zullen schatten. Voor hen heeft Nissan een speciaal programma opgezet, waarvan de details de komende maanden worden bekendgemaakt. Zeker is in elk geval dat toekomstige eigenaren de GT-R heel erg goed kunnen leren kennen voordat zij hun eigen auto krijgen afgeleverd. Het uitgebreid testen van de auto is een van de onderdelen van het programma.

De Nissan High Performance Centra, gerund door mensen die evenveel hart hebben voor de GT-R als de kopers, liggen verspreid over Europa. Zij worden speciaal ingericht voor het onderhoud en de service van de GT-R. Hoogopgeleide technici en geavanceerde apparatuur staan garant voor superieure service.