AutoRai

Outlander: eerste SUV met transmissie met dubbele koppeling

(4/1/2008)
Precies op dezelfde dag dat de geheel nieuwe Lancer Evolution aan de Europese media wordt gepresenteerd, kondigt Mitsubishi Motors Corporation (MMC) de Outlander 2.2 Di-D Twin Clutch SST (Twin Clutch Sport Shift Transmission) aan, de eerste SUV waarin een transmissie met dubbele koppeling is toegepast.

De Outlander deelt de hightech transmissie met de Lancer Evolution. Dit illustreert de synergie die uitgaat van MMCâs innovatieve âGlobal Projectâ architectuur waarop beide modellen zijn gebaseerd.

Het geavanceerde Twin Clutch SST-systeem schakelt bliksemsnel, zeker in vergelijking met een manuele versnellingsbak. De voordelen ten opzichte van een automatische transmissie zijn een lager brandstofverbruik en dito uitlaatemissies, alsmede een geminimaliseerd vermogensverlies. Deze karakteristieken, in combinatie met de uitmuntende rijeigenschappen van de Outlander, bekrachtigen in alle opzichten de beslissing van Mitsubishi Motors om deze nieuwe technologie op meer modellen dan alleen de supersportieve Lancer Evolution toe te passen.

De compleet met schakelflippers, twee schakelprogrammaâs (Normaal/Sport) en een Hill Start Assist-functie uitgeruste Outlander 2.2 Di-D Twin Clutch SST zal voor het eerst begin oktober worden tentoongesteld op de Parijse autosalon. De marktintroductie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2009 plaatsvinden.