AutoRai

Ford Focus Coupé cabriolet nu bestelbaar

(4/1/2008)
Op de Autosalon van Genève 2008 beleefde de nieuwe vierzits Ford Focus Coupé Cabriolet zijn werelddebuut. Deze fraaie Focus arriveert medio mei in de Nederlandse showrooms, maar is nu al te bestellen. Het ontwerp van de nieuwe Ford Focus Coupé-Cabriolet is een unieke combinatie van twee elementen: enerzijds de prominente 'kinetic Design' voorkant en anderzijds de tijdloze, Italiaans elegante styling van de zij- en achterkant. Het interieur van de Coupé-Cabriolet kenmerkt zich door hoogwaardige materialen, een nieuw instrumentencluster met kokervormige meters, wit/rood verlichte instrumenten en een compleet vernieuwde middenconsole met verschuifbare armsteun.

Net als het vorige model wordt ook de nieuwe Focus Coupé-Cabriolet met zijn inklapbare hard-top gefabriceerd in Bairo. Hier staat de fabriek van Pininfarina, het bedrijf dat samen met Ford de Focus Coupé-Cabriolet heeft ontworpen en gebouwd. Deze stijlvolle auto is een echte vierzitter die zowel aantrekkelijk als praktisch is. Met gesloten dak heeft de nieuwe Focus Coupé-Cabriolet een bagageruimte met een inhoud van maar liefst 534 liter. En zelfs met de hard-top opgevouwen in de kofferbak, beschikt de nieuwe Ford nog over maar liefst 248 liter bagageruimte.

Nieuwe technologieën
Voor de nieuwe Focus Coupé Cabriolet is een groot aantal nieuwe voorzieningen beschikbaar. Enkele voorbeelden hiervan zijn: het optionele Keyfree systeem met 'FordPower'-startknop, het optionele Tyre Deflation Detection System
(bandenspanningscontrole), state-the-art audio- en navigatiesystemen, een nieuwe connectiviteitsmodule met USB en AUX aansluiting.

Motoren en uitvoeringen
Voor de Focus Coupé Cabriolet zijn twee Duratec benzinemotoren en een Duratorq dieselmotor beschikbaar. De basismotor is de 1.6-liter 16v 100 pk/74 kW sterke Duratec-benzinemotor, gekoppeld aan handgeschakelde 5-versnellingsbak. De 2.0-liter 16v 145 pk/107 kW Duratec-benzinemotor is optioneel met een 4-traps automaat verkrijgbaar. De indrukwekkende 2.0-liter Duratorq TDCi-motor heeft 136 pk/100 kW en een maximaal koppel van 320 Nm. Deze sterke dieselmotor wordt standaard geleverd met een sportief schakelende 6-versnellingsbak.

De nieuwe Focus Coupé Cabriolet is leverbaar als complete Trend en riante uitgeruste Titanium. De Trend is standaard al zeer rijk uitgerust met onder meer ESP 16" lichtmetalen velgen, airconditioning, elektrisch bedienbare ramen, centrale portiervergrendeling, radio/CD-speler en sportieve, verwarmbare voorstoelen.

De riante Titanium heeft een indrukwekkend uitrustingsniveau. Zo biedt deze uitvoering boven de Trend onder andere 17" lichtmetalen velgen, lederen bekleding, Dual Zone klimaatregeling, een Sony audiosysteem met 8 luidsprekers, cruise control, een regensensor, automatisch inschakelende dimlichten en een gekoeld dashboardkastje.

De Focus Coupé Cabriolet is met een keur aan opties verder te personaliseren. Zo is voor de Trend een speciaal Sportpack beschikbaar dat bestaat uit een sportonderstel, 17" lichtmetalen velgen, een sportstuur en speciale bekleding.

Aantrekkelijk Business Pack
De Ford Focus Coupé Cabriolet Titanium is leverbaar met een zeer interessant Business Pack. Voor slechts 500,-euro incl. BTW/BPM biedt dit pakket het volgende: een geavanceerd navigatiesysteem met 5" kleurenscherm en SD-cardreader voor, MP3-bestanden, bluetooth, voice control bediening voor de telefoon, audio, klimaatregeling en navigatie, parkeersensoren in de achterbumper.

Hoge veiligheidsstandaards
De nieuwe Focus Coupé-Cabriolet heeft een ultrastijve carrosserie, een strakke wielophanging en responsieve besturing. Daarnaast is het model ook standaard uitgerust met ESP in aanvulling op het ABS-remsysteem en EBA (Electronic Brake Assist). Ook heeft de Coupé-Cabriolet, naast verstevigde portieren, ook het nieuwe RPD-systeem (Rollover Protection Device) van Ford. RPD detecteert via elektronische sensoren en een gyroscoop wanneer de auto over de kop dreigt te slaan. In dat geval worden binnen een tiende van een seconde twee ultrasterke rolbeugels in positie 'geschoten'. In combinatie met de verstevigde A-dakstijlen en de zeer stijve sponning van de voorruit, is RPD een betrouwbare voorziening die de inzittenden extra bescherming biedt. Het automatische activeringssysteem voor de noodknipperlichten bij het maken van een noodstop is eveneens standaard op alle uitvoeringen.

Vanafprijzen
De Focus Coupé Cabriolet staat medio april in de showroom en is er als Trend 1.6 16v vanaf 29.725,- euro. De Trend 2.0 TDCi is leverbaar vanaf 37.825,- euro. De riante uitgeruste Titanium heeft een meerprijs van 2.200,- euro ten opzichte van de Trend. Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en BPM.