VAPRO


Safety Training Center China geopend, eerste HSEQ certificaat uitgereikt

Woensdag 19 maart is het door de EVD gesubsidieerde project dat VAPRO-OVP in China heeft uitgevoerd met een feestelijke ceremonie afgesloten. Met de ceremonie is tevens de opening van het STC (Safety Training Center) gevierd, dat door VAPRO-OVP en SITC (Shanghai Information Technology College) is ontwikkeld en geïmplementeerd.

In het tweejarige project heeft VAPRO-OVP met haar projectpartners SITC, DSM China, Shanghai Chemical & Coking Corporation, Shanghai Huayi Group, ROC Westerschelde en Eastwingate een curriculum op het gebeid van Health, Safety, Environment en Quality (HSEQ) ontwikkeld. Het curriculum bestaat uit een theoriedeel waarvoor Chinese lesmaterialen zijn ontwikkeld, een praktijktraining met praktijkopdrachten (gebaseerd op de werkplekanalyse) en een practicum waar allerlei experimenten op het gebied van veiligheid kunnen worden uitgevoerd. In het project zijn 24 trainers van Chinese bedrijven en scholen door VAPRO-OVP getraind, die op hun beurt weer 180 operators van deelnemende bedrijven hebben getraind.

De opening van het Safety Training Center (STC) is georganiseerd op traditioneel Chinese wijze en werd bijgewoond door ruim 100 vertegenwoordigers van bedrijven, scholen en overheidsorganisaties. De opening van het STC werd verricht middels het onthullen van een plakkaat door Sjaak Mens, directeur VAPRO-OVP, en de directeur van projectpartner SITC, de heer Wu.

Na de onthulling hebben verschillende hoogwaardigheidsbekleders zoals de Nederlandse Consul-generaal, de directeuren van de deelnemende bedrijven en vertegenwoordigers van de Chinese overheid toespraken gehouden. Voor een voorspoedige toekomst van het STC zijn Chinese draken ingeschakeld. Onderdeel van de ceremonie is het beschilderen van de ogen van de draak.

De sluiting van de ceremonie werd verzorgd door Sjaak Mens, die namens de exameninstelling VAPRO de certificaten voor de getrainede operators uitgereikt heeft aan de HR-Managers van de zes plants waar operators getraind zijn. Hiernaast is er ook één certificaat uitgereikt aan een operator van Shanghai Coking and Chemical Corporation, die de training succesvol heeft gevolgd.

Inmiddels verzorgt de Chinese vestiging van VAPRO-OVP, VAPRO/WOPEI de HSEQ-training in samenwerking met verschillende partnerscholen. Voor meer informatie over deze training kunt u contact opnemen met Robert Goedhart of direct met onze Chinese vestiging. Meer informatie over dit project, de training en de contactinformatie zijn te vinden op onze internationale website www.vapro-international.com.