Gerechtelijke organisatie

Vijf jaar cel voor doodslag in Rosmalen

âs-Hertogenbosch, 31 maart 2008 â Het gerechtshof âs-Hertogenbosch heeft vandaag een 42âjarige man veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor onder meer doodslag op een man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Op 20 mei 2006 is de verdachte samen met een andere man naar een woning in Rosmalen gegaan waar het latere slachtoffer verbleef. Daar heeft een gewelddadige confrontatie plaatsgevonden tussen de verdachte en het slachtoffer. Het hof acht bewezen dat de verdachte bij die confrontatie met grote kracht een voorwerp in de borst van het slachtoffer heeft gestoken of gestoten, waardoor deze is overleden. Het is niet duidelijk geworden met wat voor een voorwerp dat is gebeurd.

Het hof vindt het onwaarschijnlijk dat een onbekende derde persoon de dodelijke verwonding heeft toegebracht, zoals door de verdediging gesuggereerd. Ook was er volgens het hof geen sprake van een ongelukkige val van het slachtoffer of van zelfverdediging of psychische overmacht van de verdachte.

Het hof legt een lagere gevangenisstraf op dan de zeven jaar, die de advocaat-generaal eiste. Het hof heeft hierbij met name rekening gehouden met de sterk verminderde toerekeningsvatbaarheid van de verdachte. In de opgelegde straf van vijf jaar is meegenomen dat verdachte samen met anderen (onder wie het slachtoffer) een hennepkwekerij in de woning had.

Op 10 juli 2007 is hij door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar.

LJ Nummer

BC8101

Bron: Gerechtshof 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 31 maart 2008 Naar boven