Algemene Inspectiedienst (AID)

Illegale slachtplaats aangetroffen


01-04-2008

De Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft een illegale slachtplaats in Zuid-Holland aangetroffen. Op vrijdag 28 maart 2008 werd een controle ingesteld bij een veehouderijbedrijf in de omgeving van Leiden. Op het bedrijf werden huiden en slachtafval aangetroffen van schapen die kort daarvoor waren geslacht.

Bij nader onderzoek op het bedrijf werd in een schuur een slachtplaats aangetroffen, die vermoedelijk werd gebruikt voor rituele slachtingen. Op de vloer van de ruimte werden verse bloedsporen aangetroffen, hetgeen er op duidt dat recentelijk nog gebruik was gemaakt van deze ruimte. De aanwezige slachtapparatuur is in beslag genomen.

Tegen de eigenaar van het bedrijf is proces-verbaal aangezegd voor het niet hebben van een erkenning en voor het slachten zonder veterinaire keuring. De huiden en het slachtafval zijn afgevoerd naar het destructiebedrijf.
Alleen voor de media. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichter van de AID, 045-5466223 of 06-48132318.