Stichting Natuur en Milieu

Verslag Green4Sure klimaatdebat beschikbaar

1 april 2008 - Tijdens het Green4Sure klimaatdebat, dat Stichting Natuur en Milieu op 7 maart 2008 organiseerde, gingen koplopers uit het bedrijfsleven en vertegenwoordigers van de overheid en de politiek met elkaar in gesprek. Zowel het schriftelijke verslag als een video-impressie van het debat is nu beschikbaar.

De 80 deelnemers koploperse uit bedrijfsleven, vertegenwoordigers van de overheid en betrokkenen uit de Tweede Kamer en het Europees Parlement - discusieerden over de vraag of de ambities van het kabinet voor de verkeer en vervoersector voldoende zijn.

Onder de deelnemers onder meer Peter Bakker (CEO TNT), Dorette Corbey en Johannes Blokland (EU parlementariƫrs), Liesbeth Spies (Tweede Kamer), Marike van Lies Lels (Raad van de Verkeer en Waterstaat) en Piet Rietveld (Hoogleraar aan de VU te Amsterdam en Mirjam de Rijk (Stichting Natuur en Milieu).

De deelnemers kwamen tot de volgende conclusies: 1. Het kabinet haalt met het huidige pakket maatregelen haar ambities in de verkeer- en vervoersector niet;
2. De bijmengingdoelstelling voor biobrandstoffen van het Kabinet moet van tafel;
3. Een emissiehandelssysteem voor verkeer is noodzakelijk om de doelstellingen alsnog te halen.

Lees het verslag van het debat

Klik hier voor meer achtergrondinformatie

Publicatiedatum: 01-04-2008