Gemeente Zijpe


2008-01-04 Promotrailer rijdt door Europa
bewondering alom

Gedeputeerde Jaap Bond heeft op 31 maart 2008 bij het gemeentehuis van Zijpe de promotrailer in het kader van Leader+ onthuld. Deze vrachtauto is beplakt met tekst en fotos om de Kop van Noord-Holland te promoten in Europa. De firma Rietvink uit Julianadorp rijdt met deze trailer door Nederland, Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk en Engeland.

Het zijn voornamelijk bloembollen die worden getransporteerd. Met het naar voren rijden van de trailer is het startschot gegeven van de promotie van de Kop van Noord-Holland en de Regio VVV Kop van Noord-Holland. Met deze "beplakte" trailer geven we de Kop van Noord-Holland nog meer bekendheid in voor ons belangrijke landen. De nieuwe huisstijl van de VVV Regio Kop van Noord-Holland is gebruikt, met bekende foto's van strand, watersport, bloemen, etc.

Het Leader+ programma heeft als doel het ontwikkelen van activiteiten die agrarische regio's sociaal en economisch vitaal houden met subsidiegelden uit de Europese Unie. Vanaf 2001 worden al initiatieven van uiteenlopende aard met subsidie ondersteund. Het Leader+ programma is zo waardevol gebleken dat is besloten om voorlopig tot 2013 door te gaan. Het accent komt nog meer te liggen op het versterken van de identiteit van de Kop van Noord-Holland en Texel. Zee, strand, duinen, wind, water, zon, weidse horizonten, bloembollenvelden, agrarische bedrijvigheid, Groene energie, kennisindustrie, offshore activiteiten, wad en wadvissers. Het zijn allemaal elementen die onze regio vormgeven.

Met de onthulling van de promotrailer is in feite een nieuwe periode van Leader+ gestart.