Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 1 april 2008

Fietser onder invloed in aanrijding met automobilist

Oldenzaal

Een 17-jarige fietser uit Oldenzaal raakte maandag 31 maart gewond, toen hij op de kruising van de Bentheimerstraat en de Alleeweg in Oldenzaal in aanrijding kwam met een 33-jarige automobilist uit Reutum. De 17-jarige voerde geen verlichting en bleek onder invloed van alcohol te verkeren.

Op maandag 31 maart werd omstreeks 21.00 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de kruising van de Bentheimerstraat en de Alleeweg in Oldenzaal. Ter plaatse troffen agenten een 17-jarige fietser uit Oldenzaal en een 33-jarige automobilist uit Reutum aan. Uit de verklaringen bleek dat de 17-jarige vanaf de richting van de Tankenberg kwam fietsen. Bij de kruising met de Bentheimerstraat wilde de 17-jarige recht oversteken in de richting van de Alleeweg. Op de kruising kwam de 17-jarige in aanrijding met een voor hem van rechts komende, 33-jarige automobilist uit Reutum.

Uit onderzoek bleek dat de 17-jarige geen verlichting had gevoerd op zijn fiets. Bovendien bleek de jongen onder invloed van alcohol te verkeren. Omdat de 17-jarige bij de aanrijding gewond raakte, werd hij per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis, waar een bloedproef werd afgenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-040539)

Bejaarde fietsster gewond bij botsing

Oldenzaal

Een 76-jarige fietsster uit Oldenzaal raakte maandag 31 maart gewond, toen zij op de Bisschopsstraat in haar woonplaats in aanrijding kwam met een 54-jarige plaatsgenote, die eveneens over die straat fietste.

Op maandag 31 maart werd omstreeks 16.55 uur gemeld dat een tweetal fietssters met elkaar in aanrijding was gekomen op de Bisschopstraat in Oldenzaal. Ter plaatse bleek dat een 54-jarige vrouw uit Oldenzaal met haar fiets over de Bisschopstraat was gereden, in de richting van de Markt. Doordat de vrouw twee voetgangers tegemoet zag komen, wilde zij uitwijken naar rechts. Bij deze manoeuvre zag de 54-jarige een 76-jarige plaatsgenote, die eveneens per fiets in dezelfde richting reed, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de 76-jarige ten val kwam. De vrouw werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-040429)

Politie zoekt getuigen mishandeling

Borne

Een 13-jarige jongen uit Borne werd maandag 31 maart mishandeld, toen hij met zijn fiets over de

Oude Hengeloseweg in zijn woonplaats reed. De politie is op zoek naar getuigen.

Op maandag 31 maart meldde zich een 13-jarige jongen uit Borne samen met zijn ouders bij de politie. De jongen vertelde dat hij die middag, omstreeks 13.20 uur, met zijn fiets over de Oude Hengeloseweg in zijn woonplaats was gereden. Op het fietspad kwam een onbekende jongen hem tegemoet rijden. Toen de beide jongens elkaar bijna passeerden, vroeg de onbekende de 13-jarige om te stoppen. Er ontstond een woordenwisseling tussen beiden, waarbij de 13-jarige meerdere malen geschopt en geslagen werd door de jongen.

De 13-jarige vertelde dat hij de jongen een week eerder ook was tegengekomen op hetzelfde fietspad. Ook toen had de hem onbekende jongen een confrontatie gezocht, door op de 13-jarige in te rijden, zodat deze moest uitwijken richting een sloot.

De 13-jarige liep bij de mishandeling onder meer een bloedneus op en werd door een getuige opgevangen. De 13-jarige gaf het volgende signalement van de jongen die hem mishandeld heeft:
- lengte 1.70-1.75 meter
- leeftijd circa 16 jaar
- stevig postuur

- bruin, achterover gekamd haar De jongen droeg een donkerbruine jas en witte schoenen. Hij reed op een blauwe herenfiets.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk getuige zijn geweest van de mishandeling, of die weten wie de onbekende jongen is. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Borne, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-040388)

Inbreker op heterdaad betrapt

Hengelo

Een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, maar met de Kroatische nationaliteit, werd in de nacht van maandag 31 maart op dinsdag 1 april aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt bij een inbraak in een woonwarenhuis aan het Plein in Hengelo.

Op dinsdag 1 april werd omstreeks 02.30 uur gemeld dat bij een woonwarenhuis aan het Plein in Hengelo een tweetal inbrekers betrapt was. De beveiliging van de zaak werd gealarmeerd omdat het inbraakalarm van het pand afging. Agenten gingen snel ter plaatse en zagen bij het oprijden van het parkeerterrein een man wegrennen. De agenten gingen de man achterna en wisten hem te achterhalen, waarna hij werd aangehouden. In de winkel en de directe omgeving werd met behulp van politiehonden gezocht naar de tweede verdachte, echter deze werd niet meer aangetroffen.

De aangehouden man, een 30-jarige Kroaat zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd overgebracht naar het politiebureau in Hengelo, waar hij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. (08-040585)

Camperbestuurder rijdt door na aanrijding

Enschede

Een 34-jarige man uit Amersfoort werd maandag 31 maart aangehouden op de Boulevard 1945 in Enschede. De man was, nadat hij met een camper een aanrijding had veroorzaakt met een 23-jarige automobiliste uit Gronau (D), doorgereden.

Op maandag 31 maart werd omstreeks 20.45 uur gemeld dat een automobiliste was aangereden door een bestuurder van een camper op de Boulevard 1945 in Enschede. Ter plaatse spraken agenten met een 23-jarige vrouw uit Gronau (D). Ze vertelde dat ze ter hoogte van de ingang van parkeergarage West was aangereden door een camperbestuurder. Toen de 23-jarige uit haar auto stapte om de bestuurder aan te spreken, reed de bestuurder weg. Bij het wegrijden reed de bestuurder de 23-jarige bijna aan.

Een oplettende, 31-jarige man uit Enschede zag het voorval gebeuren en reed achter de camper aan. Bij een verderop gelegen tankstation aan de Boulevard 1945 kon de 31-jarige de bestuurder van de camper tot stoppen manen. Onderweg naar het tankstation had de camperbestuurder getracht de 31-jarige van de weg te rijden.

Toen de agenten bij het tankstation kwamen, kwam de bestuurder van de camper de shop uitlopen. De agenten roken dat de man, een 34-jarige Amersfoorter, onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij een ademanalyse blies de man 2,09 promille. Uit onderzoek bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en reeds meerdere keren was aangehouden wegens rijden onder invloed. De man bleek nog een straf van 35 dagen hechtenis tegoed te hebben. Omdat er sprake is van recidive, is de 34-jarige in de loop van dinsdag 1 april in verzekering gesteld. (08-040491)

Fietssters gewond na aanrijding met autoportier

Enschede

Een 70-jarige fietsster uit Enschede raakte maandag 31 maart gewond, toen zij op de Piet Heinstraat in Enschede in aanrijding kwam met een geopend portier van een auto van een 45-jarige plaatsgenote. Op de Wenninkgaarde in Enschede vond een soortgelijk ongeval plaats, waarbij een 27-jarige fietsster uit Enschede en een 27-jarige automobilist uit Bad Bentheim (D) betrokken waren.

Op maandag 31 maart werd omstreeks 13.25 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Piet Heinstraat in Enschede. Ter plaatse bleek een 45-jarige automobiliste uit Enschede haar auto geparkeerd te hebben aan de Piet Heinstraat. Op het moment dat de bestuurster het portier wilde openen, raakte zij daarmee een 70-jarige fietsster uit Enschede. De 70-jarige kwam door de botsing met het geopende portier ten val en raakte gewond. Zij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Omstreeks 16.15 uur werd een soortgelijke aanrijding gemeld op de Wenninkgaarde in Enschede. Hier bleek een 27-jarige man uit Bad Bentheim (D) zijn auto geparkeerd te hebben, met de voorzijde in de richting van de Molenstraat. De man opende het portier van zijn auto, terwijl hij net werd ingehaald door een 27-jarige fietsster uit Almelo. De Almelose kwam door de aanrijding met het portier ten val en raakte gewond. Zij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-040365 / 08-040237)

Dieven na onderzoek aangehouden

Nijverdal

Een 30-jarige vrouw en een 35-jarige man uit Nijverdal werden maandag 31 maart aangehouden. Het duo wordt er van verdacht op maandag 17 maart een partij kabels van een hoogspanningsleiding te hebben gestolen aan de Campbellweg in hun woonplaats.

Op maandag 17 maart zag een agent in burger omstreeks 13.00 uur een man hoogspanningskabels doorknippen op de Campbellweg in Nijverdal. De agent sprak de man aan, waarna de man toegaf de kabels zonder toestemming weg te nemen. De agent gaf aan de man mee te willen nemen naar het politiebureau, op verdenking van diefstal van de kabels. De man ging er echter direct vandoor en stapte in een auto, waar een vrouw in zat te wachten. Het duo reed vervolgens weg in de richting van Wierden en kon niet meer worden achterhaald.

De politie stelde een onderzoek in naar de identiteit van de kabeldief en de vrouw in de auto. Naar aanleiding van het onderzoek kon op maandag 31 maart een 30-jarige vrouw uit Nijverdal in haar woning worden aangehouden. Een 35-jarige man werd even later eveneens aangehouden op zijn werkplek in Rijssen. Beiden zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-034147)

22 bekeuringen bij verkeerscontroles in Hengelo

Hengelo/Beckum

Bij verkeerscontroles op verschillende locaties in Hengelo en Beckum zijn maandag 31 maart in totaal 22 automobilisten bekeurd.

Op maandag 31 maart voerde de politie in Hengelo tussen 07.30 uur en 08.20 uur een alcoholcontrole uit op de Twekkelerweg. Bij de controle, die bedoeld was om zogenaamde 'restalcohol' aan te tonen, bliezen 14 automobilisten. Geen van hen bleek onder invloed van alcohol te verkeren.

Tussen 09.45 uur en 11.45 uur werd de verkeerscontrole voortgezet middels een snelheidscontrole op de Bornsestraat in Hengelo. Elf automobilisten overschreden de maximum toegestane snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/uur. Op de Haaksbergerstraat in Beckum, waar ook 50 km/uur is toegestaan, werd de snelheid van passerende automobilisten gemeten tussen 13.30 uur en 14.00 uur. Hier reden vier bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 65 km/uur. Alle 15 bestuurders die de maximumsnelheid overschreden hebben, krijgen een bekeuring thuis gestuurd.

Van 14.15 uur tot 14.30 uur werd vervolgens gecontroleerd op de Bornsestraat, ter hoogte van de Achterhoekse Molenweg. Ter plaatse is het niet toegestaan om vanaf de Bornsestraat af te slaan in de richting van de Achterhoekse Molenweg, omdat deze weg eenrichtingsverkeer betreft. Deze regel wordt echter massaal genegeerd. Binnen een kwartier tijd liepen maar liefst zeven bestuurders tegen de lamp, die de weg vanaf de verkeerde zijde inreden. Ook deze automobilisten kregen een bekeuring, met een boetebedrag van 75 euro. Deze tarieven gaan met ingang van vandaag, dinsdag 1 april, omhoog naar 90 euro. (08-040313)

Man aangehouden voor drie diefstallen

Almelo/Apeldoorn

Een 37-jarige man uit Almelo werd maandag 31 maart aangehouden. De man wordt er van verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd, onder meer bij een manege en een tuinmachinebedrijf in Almelo en een tentenverhuurbedrijf in Apeldoorn.

Op dinsdag 1 januari 2008 deden meerdere ruiters van een manege aan de Bosrand in Almelo aangifte, omdat paardrijdbenodigdheden waren ontvreemd uit de daarvoor in de manege aanwezige kasten. De politie stelde een onderzoek in naar de mogelijke dader(s) van de diefstallen.

Op vrijdag 29 februari deed een 52-jarige eigenaar van een tuinmachinebedrijf aan de Ambachtstraat in Almelo aangifte van verduistering. De man vertelde dat een 37-jarige Almeloër op donderdag 21 februari een nieuwe tuintrekker bij zijn bedrijf wilde ophalen, met de bedoeling om de machine aan te schaffen. Omdat de man op het moment van zijn verschijning het verschuldigde bedrag nog niet had betaald, werd hem een tweedehands machine geleend. De geleende machine zou op vrijdag 22 februari worden teruggebracht, echter dit is nooit gebeurd. Op maandag 17 maart deed een medewerker van een tentenverhuurbedrijf aan de 1e Wormenseweg in Apeldoorn aangifte, omdat een klant gehuurde tenten niet had teruggebracht. De klant, een 37-jarige Almeloër, had de tenten op vrijdag 14 maart gehuurd tot de volgende dag. De tenten werden echter niet teruggebracht. De politie stelde naar aanleiding van deze beide verduisteringen eveneens een onderzoek in.

Naar aanleiding van de genoemde onderzoeken kon worden geconcludeerd dat het in de drie gevallen om dezelfde dader ging. Op basis van de informatie die uit de onderzoeken verkregen werd, kon op maandag 31 maart een 37-jarige man uit Almelo worden aangehouden in zijn woning. De 37-jarige is voor nader onderzoek in verzekering gesteld en zal woensdag 2 april worden voorgeleid aan de Officier van Justitie. (08-000206 / 08-000290 / 08-026276 / 08-034186)

tel.: 053-4555588


---- --