Sipke Jan lift voor Unicef
01 april 2008, Den Haag - Op zondag 6 april gaat AVRO-presentator Sipke Jan Bousema liften. Hij hoopt zoveel mogelijk kilometers te kunnen maken, want hij lift speciaal voor Unicef. Of dat lukt is live te volgen in het EO-programma 'Jouw WeekendFinale!' op 3 FM.

Sipke Jan Bousema lift op zondag 6 april voor Unicef. Sipke Jan Bousema lift op zondag 6 april voor Unicef.

Klaas van Kruistum van 'Jouw WeekendFinale!' daagt elke zondagavond tussen 20 en 23 uur een luisteraar uit om zoveel mogelijk kilometers te liften voor zijn of haar goede doel. In april zullen vier bekende Nederlanders met hun duim omhoog langs de kant van de weg gaan staan.

Behalve Bousema, doen ook ook Sharon Kips, Miljuschka Witzenhausen en Brace mee aan 'de sponsorlift'. Zij willen geld ophalen voor respectievelijk Children Asking, Dance4life en Edukans. Sipke Jan, die behalve presentator ook Special Representative van Unicef is, is als eerste aan de beurt. Zijn belevenissen zijn behalve op de radio, ook via internet te volgen. Hij vraagt tijdens zijn actie speciale aandacht voor de campagne 'Nooit meer Bang', waarin Unicef kinderen centraal stelt die in conflictgebieden moeten opgroeien.

Help Sipke Jan
Sipke Jan moet op 6 april tussen de 100 en 200 kilometer afleggen. U kunt hem (en Unicef) steunen door uw sponsorbedrag te mailen naar sponsorlift@3fm.nl. En als u hem zondag tussen 20 en 23 uur ergens langs de kant van de weg ziet staan: neem hem vooral mee!

Website 'Jouw WeekendFinale!'
Website Sipke Jan Bousema