Stadsdeel Amsterdam-Noord

Vijfjarige markeert lustrum Ouder en Kindcentrum: 'hier zijn professionals aan het werk'

Op 27 maart vierde portefeuillehouder Jeugd, Chris de Wild Propitius samen met de eerste baby van het Ouder-en Kindcentrum (OKC) en alle betrokken partijen, het lustrum van de Ouder- en Kindcentra in Amsterdam-Noord. In de raadzaal van het stadsdeelhuis werden de successen van vijf jaar samenwerken gevierd. Ouders en verzorgers kunnen in de Ouder- en Kindcentra terecht met vragen over de ontwikkeling, de gezondheid en de opvoeding van hun kind.

Precies vijf jaar geleden opende burgemeester Job Cohen in stadsdeel Amsterdam-Noord de eerste twee vestigen van het Ouder- en kindcentrum (OKC) in Amsterdam. Bij deze opening heeft hij Jefflyn Tebi gewogen en gemeten. Voor deze gelegenheid is Jefflyn opnieuw uitgenodigd om zelf een pop te wegen.

"Ik ben onder de indruk van de professionaliteit van het OKC. De huidige vier vestigingen zijn inmiddels uitgegroeid tot centra van de wijk", aldus portefeuillehouder Chris de Wild Propitius. De wethouder bedankte alle gemotiveerde en talentvolle medewerkers voor hun geweldige inzet. Zij brachten samen een toast uit op een succesvolle voortzetting van de vruchtbare samenwerking en op de toekomst van het OKC, van Jefflyn en van alle kinderen in Amsterdam-Noord.

In het OKC weten de samenwerkingspartners elkaar te vinden en ze verwijzen goed naar elkaar door. Onder meer met hulp van de digitale gids op de stadsdeelwebsite: 'Wegwijzer opgroeien en opvoeden' en een succesvolle internationale methode die ouders helpt bij de opvoeding (Triple P).

lusttrum ouder- kindcentrum
Mireille Ollivieira
Afdeling Communicatie
Telefoon: 020 634 9255