Politie zoekt getuigen van mishandeling

Helmond, 01-04-2008 o De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een 23-jarige Helmonder op zaterdagavond 29 maart tussen 21.30 uur en 22.00 uur. De man was op weg naar zijn auto die stond op een parkeerterrein aan de achterzijde van een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat.

In de doorgang langs het café die naar de parkeerplaats leidt werd het slachtoffer aangesproken door twee jongens, vermoedelijk bezoekers van een feest dat op dat moment aan de gang was. De twee werden al snel bedreigend en probeerden hem te slaan. Het slachtoffer wist nog te vluchten naar de parkeerplaats maar daar werd hij achterhaald. Daar is hij meerdere malen op het hoofd en bovenlichaam geslagen en uiteindelijk toen hij op de grond lag nog herhaalde malen geschopt. Vervolgens zijn ze weggelopen. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld aan verwondingen aan hoofd en handen. Het slachtoffer kon een signalement van de daders opgeven:

Dader 1: een blanke man van ongeveer 24 jaar en 1,80 meter groot. Hij had kort zwart stekelhaar en een gezet postuur. Hij droeg een zwart t-shirt met opvallende zilveren opdruk aan de voorzijde.

Dader 2: een blanke man van ongeveer 26 jaar en 1,85 meter. Hij had een normaal postuur en droeg en spencer met daaronder een blouse.

Inmiddels heeft de politie één mogelijke verdachte aangehouden. Het gaat om een 22-jarige Helmonder. Omdat het slachtoffer zeker weet dat er op het tijdstip van de mishandeling mensen op de parkeerplaats waren doet de politie een dringende oproep aan mogelijke getuigen om zich te melden. Zij kunnen dat doen bij de recherche in Helmond via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.